Šećerna repa 2019

Uradili danas prve analize.
Repa iz prvih nekih rokova, kod mene kući težina korena oko 830 grama, na poslu težina korena oko 740 grama. Digestija kod mene kući 13,7 i 14,75, na poslu digestija 15 i 15,5.
Uzeo dva uzorka iz kasnije setve, polovina aprila je u pitanju, težina korena 550 grama, a digestija 14,45 i 15,1.
Cerkospore na tim kasnijim rokovima za sada praktično i nema.

- - - - - - - - - -

Jako sam zadovoljan sa ogledima i rezultatima do sada. Osim napada grinja, situacija je pod kontrolom. Godina je izuzetna za cerskosporu, tako sada tolerantnost sorata dolazi do izražaja što se može videti i na slikama koje ću staviti.
LHIBoi6.jpg

mdmVQyV.jpg

H9dJ47O.jpg

Nora u sredini 4 reda, levo leopolda, desno eduarda
RQTKAkX.jpg

Malo bliže nora i leopolda
qHMSM3N.jpg

2CmlZ7U.jpg

Malo bliže nora i eduarda
i9KLiqV.jpg
 
Blizi se 5-ti tretman. Ne znam s cime bi isao. Preporuka je Rijas,Bravo a mene nesto privlaci da probam Propulis....
 
Žestoka borba sa cerkosporom (nisam baš zadovoljan kako sam to izveo), a i vilina kosica se baš raširila na jednom delu parcele. Probaću da izmerim koliko je umanjen prinos na tom delu gde je vilina kosica u odnosu na onaj bez nje.
T5zLJII.jpg

2Nx6cpI.jpg

DIRG4DI.jpg
 
Danas odradili nove analize. Digestija kući mi je porasla za 1,2 procenta, tako da je na jednoj njivi 15,1, a na drugoj 16,1. Masa korena malo manja, oko 800 grama težina repe, 45 korenova.
Na poslu od 15,6 do 18.2 digestija, zavisno od ogleda. Težina isto jako varira. Imam puno gumenih repa i nadam se da ću izvaditi merkantil iduće nedelje.
 
I dođeš mi tu čelo bašte i ne svratiš? Sledeći put nemo se zezaš,beš repu svrati na ladno..
 
Mi smo juce uspeli zavrsiti pre kise. Prinos dosta losiji nego prosle godine,ali zato digestija mnogo bolja. Sorta je bila Hornbill,proizvedeno repe po k.j je bilo 40200 kg po k.j,trulezi skoro da nije ni bilo,0,4% u proseke,prosecna necistoca 9%. Digestija se kretala od 16,1 do 18,1 prosecna 17%. Plative repe ove godine 38300kg po k.j

U sustini sam zadovoljan i moram da napomenem da sam sve agrotehnicke mere sprovodio po preporuci Zlatka Milicevica iz secerane koga ovom prilikom pozdravljam,Zlajooo uradili smo dobar posao!



 
Nazad
Vrh