Šećerna repa 2019

North ARMY

Super Moderator
Urednik
Učlanjen(a)
14 Okt 2008
Poruka
24.306
Lokacija
Adasevci-Zapadni Srem
Tu i jeste problem u setvi po meni, a nisam ja sejao ni pripremao. :osmeh:
Sale sad moram da vidim jel lakse biti proizvodjac ili savetodavac.
 

sale ratar

Član
Učlanjen(a)
3 Jan 2012
Poruka
4.904
Lokacija
turija
Imate obojica dobre repe tako da više nema odlaganja, ku..u vreme ide pa vi mislite šta će te.:osmeh:
 

Dobrinčan

Moderator
Učlanjen(a)
15 Mar 2009
Poruka
3.608
Lokacija
Dobrinci
Sacekacu sa trecim tretmanom od korova posle ove kisne nedelje,nema novih korova za sada a nije nesto preterano velika da zatvara redove.

 

zcurcic

Član
Učlanjen(a)
12 Nov 2009
Poruka
1.924
Lokacija
Čenej
MI smo na poslu juče uradili drugi tretman. A kući sam prošle subote sa betanalima. Juče sam kući tretirao AlS repu sa monsun aktivom i goltixom. Videću efekat za par dana, korovi su bili ogromni.
 

zcurcic

Član
Učlanjen(a)
12 Nov 2009
Poruka
1.924
Lokacija
Čenej
Danas smo na poslu uočili prvu biljku šećerne repe sa simptomima žutila. Video sam takvu jednu i kod mene na njivi kada sam prskao od korova, moram ići da je išcupam posle ove kišurine.
Inače u Velikoj Britaniji su dozvolili tretiranje šećerne repe sa neonikotinoidima kako bi sprečili širenje virusa žutila.
https://geneticliteracyproject.org/2019/05/09/uk-issues-emergency-use-exemption-for-banned-neonicotinoid-insecticide-to-prevent-virus-spread-in-sugar-beet/

Moja repa kod kuće, neujednačeno nicanje zbog plitke setve. U planu je tretiranje insekticidom u dva navrata kako bi suzbijao biljne vaši nakon ovih kiša. Najverovatnije ću dodavati i insekticid prilikom tretiranja protiv cerkospore. Inače moja preporuka svima koji imaju neujednačeno nicanje jeste da deo parcele ili pojedine istretiraju insekticidom i uporede sa parcelama koje nisu tretirali, ili netretiranim delovima.


Deo parcele sa ALS repom, korovi u poodmakloj fazi.
 

zcurcic

Član
Učlanjen(a)
12 Nov 2009
Poruka
1.924
Lokacija
Čenej
Danas se radilo punom parom. Proredjen večiti ogled. Sutra ako stignem moram napraviti par fotkica kako to izgleda. Takođe hoću da napravim slike i sa vilinom kosicom koja je krenula.
Obišao klopke u Temerinu. Nije trenutno neka navala biljnih vašiju, prvenstveno zbog kiše.

Prvih par slika repa koju bi svi trebali da imamo u ovom momentu.Kasnija setva i osetno slabiji usev. Sa haube lade karavan ne izgleda loše, ali kada se uđe u parcelu onda je sve jasnije.


 

Dobrinčan

Moderator
Učlanjen(a)
15 Mar 2009
Poruka
3.608
Lokacija
Dobrinci
Kod nas niko nije uspeo da uradi treci tretman,kod mene trenutno nema novih niklih korova a repa je pred sastavljanje redova...tako da kako situacija izgleda od treceg tretmana nema nista...
 
Vrh