Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas je održano savetovanje u vezi proizvodnje šeć.repe u organizaciji PSS Sombor i šećerane Crvenka gde su sumirani rezultati za prošlu godinu i deljene su plakete tj; povelje za "zasluge" u prethodnoj proizvodnoj godini a među njima je bio dosta naših članova sa foruma a evo jedna fotka našeg člana GoranIHC...

fotografija0558.jpg
[/IMG]
Slikano sa mobilnim....
Žao mi je što nisam slikao i ostale članove a bilo ih je dosta .........u svakom slučaju im čestitam :ppozdrav:

Napravio sunoko posao. Par stotina ha ugovorene proizvodnje ove godine.
Cuo sam da Palmin kum seje a da ce Palma da se slika i snima par dana pred izbore na njivama gde ce se sejati sec.repa i hvaliti kako je doveo Sunoko u Jagodinu.Sta su ti izbori i na sta je sve spreman Srbin zarad glasova i izbora,majko moja...Problem je sto sec.repa ne moze da uspeva na svim terenima ali jbg,ipak je ovo predizborna godina...Cuo sam da ide setva na 2.000 hektara u Jagodini i okolini preko tog,gore navedenog

Da imaju ovde(u Vojvodini) ugovorene površine kao što govore nebi išli sigurno tamo da ugovaraju.

To opet meni lici samo na jedno, a to je da ce repa u zapadnom sremu i dalje stajati na prizmama duze nekgo bilo gde u okolini. Eto prilike da teram i kombajn za jagodinu, da se radi... :haha:

prvi put sejem šećernu repu,pa bih molio nekog ako može da mi odgovori koje ploče su potrebne za setvu u pitanju je sejalica agrija(posedujem ploče 18x3)
Pomalo neobično za Srbiju ali što da ne?Ako može švaba po nemačkoj i austriji verovatno da može i Šumadiji.Postavlja se jedino pitanje o adekvatnoj pripremi jesenas?

Postavlja se pitanje uopste o adekvatnosti zemlje u Sumadiji. Kiselo zemljiste i secerna repa - no way. Meni samo nije jasno racunica prevoza od Jagodine do Pecinaca ili gde vec Sunoko planira da je preradi:sta: Tu ima kilometara i kilometara, a moraju proci kroz Beograd autoputem. Ima da bude atrakcija kroz grad kamioni sa repom:haha:

Sada sam na kopu. Seme je upakovano. Nadam se da ti nije kasno utorak iduce nedelje. Ako treba ranije, javljaj.

Nije hitno. bas nesto danas pricali da sam imao ikakvo seme izasli bi malo da sejemo. a ostala nam je saka semena od prosle godine, sve smo potrosili. ako vreme dozvoli onda pocinjemo s norom kad dodje. jer sunoko se malo suzdrzava do 20-og. navodno je mraz u najavi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh