Šećerna repa 2013

Koje strane sorte planirate sejati ove godine?

• Giraf

Glasovi: 3 8,8%
  • Original

Glasovi: 16 47,1%
  • Leopard

Glasovi: 2 5,9%
  • Jasmina

Glasovi: 4 11,8%
  • Marianka

Glasovi: 5 14,7%
  • Serenada

Glasovi: 1 2,9%
  • Alfonsa

Glasovi: 0 0,0%
  • Asketa

• Gazeta

• Horta

• Ukupno glasača
    34
  • Anketa je zatvorena .
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

miroslav k

Član
Učlanjen(a)
4 Nov 2009
Poruka
5.491
Bački Petrovac 20 km severno od Novog Sada
Još je rano pisati, ali došlo vreme za planiranje plodoreda, jer se neko sprema sejati repu? S obzirom da je ove godine znatno manji prinos zbog ekstremne suše, ali mislim da je sve ostalo osim suncokreta podbacio prinos na polovinu a kod repe nije taj šlučaj, jer koliko imam informacije oko 30 tona je prosek po jutru.
Još samo da vidimo koju će cenu gospoda da nam ponude za repu 2013

mi cemo sejati i nagodinu, ali na znatno manjim povrsinama, koliko ce to biti jos nebih o tome.

@mucobieno
Sta cete sejati umesto repe na tim upraznjenim povrsinama?

Da li neko ima informaciju koliku ce cenu ponuditi za sledecu sezonu?

Psenicu, razlog j sto smo preumorni od repe, Ako hoces mozemo nastaviti na PP, bice malo i povecenja soje. To sve jos nije definitivno, jer predstoji nam licitacija, pa uvek postoji mesta za promene plana.

Nesejem je već drugu godinu, a po tome kako će većina mojih komšija proći ove godine sa repom, nemam nameru ni narednih godina.

ja sam svuda bacio 200 3 151515,e sad ako bacim od gore jos 200 jel ce to da bude ok?ili sam trebao sve po brazdu pa je sad naj pametnije da odustanem od repe?

kod nas repu od 2012 isplacuju po 5.10 (jus repa 16.5)ako sklopis ugovor za sledecu proiz.god.

Mozes malo objasnit za cijenu koliko je to ? 510 Eura za vagon ? Ove godine ste fino uterali Zadri koji kod nas ima Viro i Sladoranu pa nek malo manje zaradi a za na godinu masa ljudi kod nas je rekla da nece sijat ni jutra repe. Nadam se da ste barem vi profitirali od zabrane izvoza repe. Kod nas je cijena 3000 kn/vagon, to je oko 400 Eura po vagonu, to nam nude i za iducu godinu.

5.10 je u dinarima to sad izadje cca 45 eu/t a to sledeceg decembra koliko ce biti u evrima pitajte dindica !

Po hektaru je 3000 kn, tj. +1000 kn/ha na obični poticaj. To ti je oko 400 Eura, kao i vagon repe. Ove godine je vecini ostao samo Spoticaj na repi, ali ni on cijeli ako racunas gorivo, urod repe je pokrio repromaterijal za repu, ovo sve ostalo je jelo poticaj.

I to je dosta, na ovdasnje prinose. mi da imamo poticaj bar upola, cutali bi ko zaliveni, ovako ostaje nam samo da kukamo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh