ŠAROLE ovca

vcw18y.jpg

posle puno pokusaja savlada i ubacivanje slika,maestro hvala,najzad stavljene i slike,slike su od prekjuce i ovo su ti jaganci od ranije,o njima sam pisao da su mereni prekjuce na prethodnom postu,jaganci nisu hranjeni koncetratom niti granulama,lucerka i kukuruz/ovas,na slikama se vide fini detalji i zasto sam se odlucio za sarole ovce,uzivo izgledaju jos lepse,

majilovac nemam rojeci ovo sve govori kolike si im butovi kao praseci stroga higijena jer se vide sa su izuzetno cisti vidim da je sarole jedna od najboljih mesnatih rasa

Kolega Majilovac sve cestitke za ovo na fotografijama. Ja doista nemogu vjerovati da ovi janjci nisu dobijali koncentrovanu hranu (necu reci da ne govorite istinu daleko od toga), u tom smisli, kako bi tek izgledali da su dobijali granule. Takodje vrlo prijatno sam iznenadjem mogucnostima (tovnim) ove rase. Kolega podigli ste letvicu vrlo visoko bice mnogima izazov dostici vas. Svaka cast

::novac:: super su kao kod Branka u Murgasu. Da bi bili ovako lepi moraju da jedu koliko pozele. Ako ih tako gajite tako ni jedna rasa im onda ne prilazi po kvalitetu i mesnatosti.::svaka cast::::svaka cast::

hvala na pohvalama,kolege o vasoj sumnji razumem ali verujte da nisu,hraniti jagance sa granulama i koncetratom je super,jaganci brzo napreduju i nevidise nikakav hendikap ili losiji kvalitet,ja ove zenkice ostavljam za sebe i nije mi cilj da ih i sto pre podignem kilazu jer ipak vrsim neke provere jer ako nastave ovako da napreduju na seljackoj hrani zavrsice u priplodu,nemam namere da uvelicavam u vezi ishrane jer imam i druge rase pa nebih da varam samog sebe,svi mi znamo sta i kako se postize sa granulama i koncetratom ali cilj je pokazati i bez tih smesa,sarole rasa nije jos toliko poznata u srbiji i nezna se mlogo oko te rase pa i mi jos ucimo ali zasada rezultati su prezadovoljni za nas,

hvala rajko,slazem se sa tobom ali mislim da ljudima treba malo vremena da malo vise upoznaju ovu rasu jer ipak je u srbiji ova rasa nedavno stigla

Pozdrav Majilovac!
Prvo sve pohvale za tvoje stado,moram priznati da nikad ne vidjeh takve ovce.
Interesira me zašto si im "kupirao" rep skroz do kraja,dali ima neki poseban razlog ili se baš mora tako?
Hvala!

nemorase,posto su tovne rase i imaju butovi masovnije od drugih rasa radi se kupiranje u maternoj zemlji do kicme da bi lepse izgledali,sto se nas tice samo smo prihvatili tako kupiranje i mislim je bolje tako za ovu rasu,to zavisi i od ukusa ali ovoj rasi po nama odgovara ovo kupiranje

OK ja to nikad do sada nisam vidjela i zbog toga sam pitala.
Hvala na odgovoru!!!!
Pozzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!

Јагњад су прва лига, свака част ... мислим само да би требало поштовати терминологију и не може се рећи без концентрата јер и кукуруз и овас спадају у концентровану храну, може се рећи без гранула или нешто тако...

moram da opet ponovim da jagnjad nisu odvajana od ovaca i da jedu ovas i kukuruz sa ovcama a i takodjer idu u voca na pasu sa ovcama,moze se svratiti ko neveruje i da se uveri,bice ovih dana i slika od tih jaganjadi da se vide kako izgledaju

ovo su jaganci iz murgasa od branka koja su danas stigla kod nas,20 komada 3 krvne linije,starost od 2 do 4 meseca

Nazad
Vrh