pop step
Član
![]()
Ove su jagode 2 godine posle sadnje, znaju samo za glistenjak, ne poznaju hemiju.
Послато са SM-G3815 уз помоћ Тапатока
Koja je sorta jagoda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
![]()
Ove su jagode 2 godine posle sadnje, znaju samo za glistenjak, ne poznaju hemiju.
Послато са SM-G3815 уз помоћ Тапатока
Hiljadu litara vode 1kg startera.Imam 6000 sadnica sorte kleri posadjene septembra.Krenuo bih sa prihranom 15:30:15.Interesuje me koju kolicinu djubriva da ubacim na cisternu od 1000l?![]()
Moram dodati jos i to na 6000 jagoda ide 1gr djubriva po jednoj jagodi.
Послато са 6044D уз помоћ Тапатока
Nema na cemu tu smo da se pomazemo.Hvala na odgovoru.
Можеш ли да појасниш ово, која количина калијума по кућици А такође и за калцијум , која количина и време кад га птимењујешGvožđem možeš slobodno tretirati u bilo kom stadijumu biljka da je. Idi obavezno zaseban tretman, nemoj ga mešati sa pesticidima pri redovnom tretmanu zaštite. Najbolje se usvaja ako bar 48 sati biljka nije tretirana ni sa čim (ovo važi za svako folijarno tretiranje).
Što se tiče kalijuma/kalcijuma, ja to ne radim po šablonu, već po izgledu (stanju) biljke i stepenu njenog razvoja. Generalno, kalijum joj dajem kada sam joj dovoljno razvio lisnu masu (obično je do tada precvetala i formirala plodove) i ne preterujem sa njim, jer koliko je dobar zbog više stvari, on i ubrzava zrenje, a to za pozne sorte nije dobro (zbog cene). Zbog toga ga kombinujem (naizmenično) sa kalcijumom (dve vrste kalcijuma, takođe naizmenično).
Hiljadu litara vode 1kg startera.
Послато са 6044D уз помоћ Тапатока
Da Predrag, ali ako ti je zemlja vlažna, ja bih išao sa 4 kg startera na 2000 litara vode.Jel to znaci da ja na 4000 sadnica, koristim 4 kg startera sa 4000 litara vode? Hvala.
Ja danas krenuo sa starterom, jagode nisu bile očišćene, a i zemlja bila puno vlažna.Jel kasnimo mi sto jos nismo krenuli ni sa starterima?
zna li neko cenu startnog djubriva 10.40.10 od 25kg
^Može, naravno. 5 do 10 grama na 1 litar vode.
Hvala Radashine, inače je kod nas pola kg 200din a pakovanje od 2kg 610din
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nidzo 25, ja koristim drugu godimu Solinure đubrivo i pokazalo se odlično. Problem je što ga nema kod nas već ga kupujem u Palanci. 1kg je 270 din., na merenje, a 245 na džak od 25kg. Pa ako ti je blizu..., em je jeftinije em mnogo bolje od Fitoferta. Novalon je isto dobar,koristio sam ga ,ali je kod nas 1kg 330din.