Đubrenje i prihrana jagoda

Imaju li neki strucan naziv te aminokiseline? Koje se tacno koriste, od kog proizvodjaca?

Janos,imas na fitofertovom sajtu ja mislim 3 tipa aminokiselina,mozes da pogledas.Ja sam danas gledao,posto koristim fitofertova vodotopiva djubriva.

Pozdrav za sve forumase!!!

http://www.dodaj.rs/f/3W/AA/1ihmKivM/dsc01877.jpg
http://www.dodaj.rs/f/9/61/4SG9ovUm/dsc01875.jpg

Da li moze neko da mi odgovori o kojem djubrivu se radi na slikama!!!!
Prosle godine su neki strucnjaci iz madjarske dolazili u prijepolje i drzali neku prezentaciju. Mom ocu su dali 2 litra ovog preparata (pretpostavljam folijarnog djubriva), ali on nezna da mi objasni za sta je ono namenjeno (kao i svi matorci-kaze da je za sve).

Da li se neko susretao sa ovim preparatom, ili me moze uputiti na neko upustvo za upotrebu posto je na ambalazi madjarski jezik!!!!

Unapred hvala na odgovorima...pozzz

Druze,google,pa malo pogledas,translate i sklontaces sta je.ne verujem da ti neko moze reci ovako odokativno na mutne slike.

Da li vredi ove sedmice prihranjivati vodotopivim djubrivom,s obrzirom da od srede najavljuju opet non stop kisu,pa bi ta velika kolicina vode odnela svo djubrivo u dubinu.A zemlja je ionako previse mokra.Sta vi mislite?

Ne znam koliko je gde palo kise. Ovde kod mene mrsavo. Ja sutra prihranjujem. Ako je vlazno pustis sistem na kratko, da izvuce prihranu, ali ne preko 0,3%

Nebojsa kod mene ne da je napdalo,nego je ovih 5-6 dana palo toliko kise i vode da je sve mokro i poplavljeno.Danas sam nesto radio oko jagoda,zemlja je skroz mokra u dobru dubinu.Ne znam bas sta podrazumeva ovo 0.3%,ja malo drugacije prihranjujem.Imam nema metalan burad,nekih 11-12 komada koji je crevima spojen sa sistemom kpk,pa u ta burad sa vodom sipam djubrivo.

Препарат "Екстрасол". Има ли неко искуства са овим препаратом у јагодарству?

Sa cim prihranjujete kada se jagoda odmetne od cvjeta , meni se dosta odmetlo jagoda a ona i dalje cvjeta , samo sam 1 put prihranio sa 18-18-18 jer mi svake godine list naraste do koljena visine pa mi to stvara probleme kod zastite jagoda , a zelio bi da izvucem sto vecu i bolju jagodu pa bi trebao savjet kako da ih sada prihranjujem.

sa cim prihranjujete kada se jagoda odmetne od cvjeta , meni se dosta odmetlo jagoda a ona i dalje cvjeta , samo sam 1 put prihranio sa 18-18-18 jer mi svake godine list naraste do koljena visine pa mi to stvara probleme kod zastite jagoda , a zelio bi da izvucem sto vecu i bolju jagodu pa bi trebao savjet kako da ih sada prihranjujem.
npk 16 8 32...i to si trebao ranije da krenes, pogotovu ako su ranije sorte u pitanju, ali nema veze mozes i sada, sto pre to bolje. Ja i u berbi pustam i extra, jagode se pojavljuju niotkuda :osmeh:, kolicinu i ucestalost odredjuj prema opterecenosti jagode plodom...pozz

Da li koristite kalcijum organo 30(proizvod fitifert) i do kada sme da se koristi? Po njihovoj preporuci pise da se koristi od pojave pigmentacije na svakih 7 dana,mada sam ja procitao na pakovanju da se primenjuje najkasnije 20 dana pred berbu. I jos jedno pitanje,da li u berbi pustate djubrivo kroz sistem kpk,i da li ono ima takodje karencu koja se mora postovati. Hvala

Koliko ja znam, djubrivo nema karencu, a to sto si pricitao za kalcijum da se primenjuje najkasnije 20 dana pred berbu najverovatnije nije karenca, nego je tad najbolje da se njime prihrani, najvise ce koristi biljka imati.

Ajde da pokusam jos jednom,dal vredi prihranjivati jagode sistemom kpk,posto je zemlja puna vode?

Ajde da pokusam jos jednom,dal vredi prihranjivati jagode sistemom kpk,posto je zemlja puna vode?
Trenutno i vjerovatno da bas i ne , ali ako moras onda napravi dozu malo jacu sa manje vode pa pusti kroz sistem , ili jos bolje idi svaka 3 dana folijarno preko lista dok se malo ne procjedi zemlja.

Mojalova neznam kako je u Hrvatskoj,al ovde svaki dan pada kisa,ne mogu stici ni da poprkam switcom protiv trulezi a kamoli folijarno svaka tri dana.Al u svakom slucaju hvala na savetu.

Kolega i komsija, ja ti ne bih preporucio da prihranjujes kroz sistem, ionako je korenov sistem u barustini a dodatna voda mu sigurno ne bi prijala....ja sam pokusao da nesto improvizujem pa cu sutra zajedno sa Signumom i Kvadrisom da folijarno prihranim.....20:20:20.....

I ja cu komsija za koji dan prskati sa Switchom i Qvadrisom.Reci mi koliko ides prihrane 20-20-20 folijarno,koja koncetracija.Ne znam meni ta folijarna prihrana nije nista posebno,vec su mi Nebojsa i Mojalova rekli da usvaja samo 2% od njegovih potreba,tako da ne vidim neki veliki znacaj folijarne prihrane.Koju sortu imas ti?

Nazad
Vrh