Koliko površine imate pod vodom ?

Ako u toku noći prestane kiša sutra idem da obiđem parcele.Ne znam da li da uzmem jednu za pod jezik pre kretanja na put.
 
Ja polako u Grmovac da ispustam iz onog suncokreta gde sam presejao,ostale imaju poneku depresiju al nemam gde da ispustim.
 
Kod mene 2 ha Lucerke, prvo kolo koje je samo cekalo vreme za kosenje, i do nje 2ha livadske trave. Procena stete tek kada se voda povuce. Inace ta recica protice na 10m od kuce, ali sam imao srecu da se ne izlije tu. Na 15 km od kuce imam i 1 ha kukuruza na 400m od Gruzanskog jezera. Cuo sam da je se izlilo ali nisam isao gledati. Ostale parcele nisu ugrozene. Mada kada pogledam sta se desava po Srbiji, ja sam super prosao. Sto rekli moji stari: "I posle suse nesto ostane, a posle poplave nista". Zao mi je dok gledam ljude sa raznih strana Srbije koji su ostali bez domova i krova nad glavom, tako da kome nije ugrozena kuca i domacinstvo on je Srecan covek, a zemlja nece nigde pobeci.
 
Poslednja izmena:
Drugari u Cupriskoj opstini haos,Morava potopi hektare i hektare,samo u mom ataru negde preko 600ha(samo atar jednog sela).
 
Nije problem da se ispusti ako ima gde.Problem su mi depresije u sred njive koje nemam gde da ispustim.Probao sam da traktorom idem do tih depresija i posle 25-30 metara zamalo da ostanem par puta.U suštini ispustio sam gde je moglo.Ima gde je voda skroz preko useva ali i gde je recimo suncokret samo par cm u vodi sa stablom.Videćemo šta će biti sa tim usevima.I ovo je jedna škola.
 
Trenutno imam pod vodom 2h Psenice 1h Soje i 1h Kukuruza!!!!

A imao sam pod vodom (delimicno pod vodom ne cela njiva) jos 2-3h Psenice gde je voda bila tako duboka 20-30cm ali samo 24 sata mozda malo duze!!!! Neznam dal ce toj Psenici da fali nesto??? Danas sam je obisao i nista zasad!!! Nije polegla nije nista izgleda kao sto je i izgledala pre vode...
Ali neki mi kazu da nema toga nista cim ugreje sunce d ace SVA da se osusi??? :sta: Molim vas recite mi da li je to tacno??? Ako jeste ..... :spavam:

A da zaboravio sam imam i Lucerku pod vodom ali za nju me najmanje zao i tako je bila pokosena!!!
 
Ovde je isto.Ima vodoleža po njivama a kanali se pune sve više i više tako da nemamo gde da ispustimo vodu.
 
Meni trenutno kad se sve sabere na vise lokacija ima vode oprilike nesto do 2 hektara negde se ispusta voda a negde to nije moguce kako je pocelo sa kisom dobro sam prosao.
 
Drugari mogu da vam kazem da ste vi "dobro" prosli... Mislim nije dobro ali to do 10h i nije bas opasno za nekog koji radi na primer preko 60h... A ima kod mene ljudi koji rade 30-40h a pod vodom im je 20-30h... Stim da ima jedan i sa preko 40h pod vodom po mojoj nekoj racunici...

Od svega ovoga MNOGO mojih njiva je imalo srecu kakvu neznam ni ja jer je isla voda ka njima koju nemogu da opisem i na kraju nekako skrenula i obisla ih...

Samo se nadam da nece vise da pada kisa jer bi nas sad ponovo poplavima malo veci pljusak jer nasipa na nekim mestima gotovo da nema!!! Nadams e da ce to brzo da se sredi!!!!
 
Gdje se voda brzo povuče , znači za par dana , ako je kukuruz , soja il sl , može da prodje sa malo posljedica , susrećem se sa tim često , ako je kome za utjehu. Drugo još uvjek se može i presijati , samo bi trebao "neko" da pomogne.
 
Nazad
Vrh