Problemi sa krticama

Ja sam nasla resenje koje super funkcionise..Komsija se malo cudio od kud kod njega toliko krtica al nema veze kod njega bilo strnjiste.To zaista pomaze a kosta samo malo truda i ruza.

Svaka čast:haha: krtice ostale žive komšija zadovoljan:sta: izrovale strnjište a ti bez krtica. Još sam se dobro nasmijao::super::.
 
Najviše volim kad ja nju vratim pod zemlju mrtvu. Juče pala još jedna na zamku. krećem u proizvodnju zamki...ima da im se malo......
 
I ja sam imao problema sa krticama,probao sve i svašta(verovatno je manji spisak onog što nisam) i bilo je i ovakvih i onakvih rezultata.Na kraju sam se poslužio receptom moje babe:
-čokov od kukuruza u naftu da se dobro napije iste pa onda u rupu.Njih nema dok god nafta smrdi(nekom i miriše).
Jedini problem je,,minsko polje kod komšinice"
 
Skoro sam cuo dobar recept za krticu: nakopa se dosta glista. Onda se one uvaljaju u onaj crveni otrov za pacove, pa se po 10-tak komada stave u sto vise onih rupa iskopanih. Posto se krtica hrani glistama, crvima, itd., verovatno dolazi i do trovanja krtica kad ih pojedu. Kaze covek na 500m nema nijedne.Ja nisam probao ali cu cim grane prolece a vidim da sad rade non-stop.
 
E,to još nisam probao,ali probaću....a, pročitao sam negdje na netu da krtice privlači miris žvake , pa je pojedu i žvaka,valjda, napravi neki kuršlus u crijevima i one pocrkaju. ko će ga znati,ali ništa ne košta probati.
 
:osmeh: Ovo sa zvakom isto moram probati. A ima li rezultata oko mesanja otrova za pacove i glista SSTEVAN? Meni unistise cvece, ruze, jorgovane, a i po basti i gde je luk pa i u plastenik su mi bile usle ali sam ih iz plastenika isterao belim lukom i brasnom, (mleo beli luk i mesao sa brasnom i pravio kuglice i ubacivao u rupe, i za sada u plasteniku ih ne vidjam, ali okolo i dalje kopaju..... A plac je 30 ari pa da se sa njima nosim je malo mnogo da cekam kad ce kopati pa da radi motika.
 
Lek za krtice-kerece dlake se skupe u klupko i ubace u rupu,rezultat krtica nema pobegnu kod komsije.
 
Evo,neki dan sam kupio 2 zamke u vrtnom centru u merkatoru,5 eura jedna. Sad ih imam 6 (4 sam ja napravio) i nemam nekih velikih problema,kao što je nekad bilo.
Na ovu novu uhvaćena je jedna prije 7 dana.
9q8pia.jpg
 
Evo ovako. Nicim izazvana krtica (jedna ili vise njih) su bez najve napale i delom zauzele teritoriju moga travnjaka. Bio sam zatecen i nespreman, ali sam se brzo snasao i zatrazio savete i pomoc mojih saveznika sa ovoga foruma. Moji saborci su mi odmah odgovorili savetima i predlozima kako da se oduprem agresoru. Bilo je stvarno puno saveta i predloga i zahvaljujem se svima na pomoci i spremno sam onda odgovorio "zakonom" zasticenom agresoru. Izabrao sam po meni naj bolji nacin i od drugara sam dobio tablete protiv ziska. E sad je bio problem kako neprijatelju postaviti "mine" na zauzetoj teritoriji. Uzeo sam komad armature * 4 mm i bodeci sam njom pronalazio hodnike kojima se neprijatelj krece. Kada sipka propadne naisao sam na hodnik i na to mesto postavim tabletu koju naguram zatupljenim stapom (presecena drska od metle) dole u hodnik i onda malo potrpam tako nacinjenu rupu zemljom. Nadam se da ce mrski neprijatelj uvideti da sam nadmocniji i povuci se sa moje teritorije. Ako me UN tuze da sam u ratu upotrebio hemijsko oruzje, onda cu se ja obratiti sudu kontra tuzbom za nicim izazvanu agresiju. Ovo sam sve napisao kroz salu i nadam se da se niko nece naljutiti ali krtice su opasne zverke. Nadam se da ce ovaj moj a i Vas trud da proteram krtice iz travnjaka dati rezultate.:ppozdrav:
 
Evo i izvestaja sa bojista. Mrski agresorski nastrojen neprijatelj se ili pritajio ili povukao sa okupirane teritorije. Nema vise nove izrovane zemlje pa cemo videti za par dana da li je to kraj rata. Hvala svima koji su mi pomogli.:ppozdrav:
 
Dal je koristio neko ove elektronske rasterivace miseva krtica, ili je to prodaja magle
 
Ja sam koristio uvozne, i iskreno ne znam sta da ti kazem, nemam ni pozitivna ni negativna misljenja, kod krtica mi je pomoglo dosta ali bas za miseve neznam koliko . . .:ppozdrav:
 
@ssseva, daj slikaj te tvoje zamke sto si napravio da vidim dali mogu i ja to "uradi sam". I opisi koliko su efikasne. Ja sam moje oruzje nazvao "harpun", veoma je efikasan samo treba nacekati neprijatelja, a za to nemam vremena.
 
Kod mene su one tablete protiv ziska delovale, cak sam i sogoru dao par komada da resi problem sa krticama u travnjaku i kod njega je dalo rezultata. Krtica vise nema.
 
Pre otprilike dve godine imao sam slican problem sa krticama u plasteniku i onda pojavi se moj spasilac u vidu jednog bakutanera na lokalnoj pijaci kako prodaje neku travku{za krtice ocigledno pobrljavku} od koje krtice beze kao djavo od krsta.Ja to lepo kupim od bakice posadim u plastenik i gle cuda nigde krtice ni od cuda aaaaaallllllllllliiiiiiiiiiiiii ima jedna caka za koju mi bakica nije rekla a to je da se travka jednom posejana siri bastom kao korov,cupaj,prskaj gazi ,seci nepomaze nista........
 
Dule, po kolilo tableta si stavljo? Ja sam stavljao po 2-3. Potrosio 50 komada a bilo dovoljno tek za 1/4 jutra. Dodjem posle par dana i vidim nove krticnjake i dignem ruke :mad:
 
Nazad
Vrh