Slike mog vinograda

Evo kako to kod mene izgleda.... Tačnije ovako je izgledalo pre 10-tak dana, odonda nikako da smognem vremena da postavim slike!

ngwmjs.jpg


2nkszmo.jpg
 
Dragi forumasi pozz posle duzeg vremena, evo da pokazem i svoj vinograd. 3800 cokota i oko 200 sljivica, ima tu svega ali naj vise oko pola Muskat i cetvrtina Vranac i Prokupac za dobro vino zna se :)

- - - - - - - - - -

mrvcqs.jpg
[/IMG]Dragi forumasi pozz posle duzeg vremena, evo da pokazem i svoj vinograd. 3800 cokota i oko 200 sljivica, ima tu svega ali naj vise oko pola Muskat i cetvrtina Vranac i Prokupac za dobro vino zna se :)

- - - - - - - - - -

97l4ww.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

egpw5f.jpg
[/IMG]
Ima jos puno posla posle ovog kisnog perioda kod nas u Backoj ali se nedam sve da bi uzivali zimi
 
Imam 40 cokota M.Hamburga posadjenih prosle godine,pa sam nesto razmisljao da dodam jos 30 cokota (nemam vise prostora) neke vinske sorte jer sam citao da Hamburg moze da se koristi za vino i za lozu. Koje bih sorte mogao da ubacim i u kom odnosu?Citao sam da je dobra kombinacija Hamburg + Vranac + Prokupac. Znam da je sve to zajedno i mala povrsina a i mali broj cokota,ali bas bih voleo da napravim koju litricu vina u sopstvenoj reziji. Stvar je cistog zadovoljstva.
 
mityoo ovako kako izgleda mislim da je Italija, a Vladimre mozes slobodno posadititako kako su te savetovali u odnosu Vranac prokupac pola pola. Ili ako hoces malo suvlje i crnije vino vise Vranca neces pogresiti. To ti je i naj jednostavnije i nema previse filozofiranja a rezultat odlican. Ja na bas taj nacin i od te tri sorte pravim oko 1800l vina svake godine i extra je, a od 90 cokota ako rode po 5 kila mozes imati oko 300l vina. Sve tri sorte su zahvalne sto se roda tice samo je malo hamburg pipkaviji oko bolesti al uz urodno odrzavanje nema problema
 
Cuo sam juce od nekog coveka,da se u prolece oko cokota baci malo sumpora i on kao stiti od bolesti sto kroz zemlju sto isparavanjem. Jel neko to od vas probao?
 
Cuo sam juce od nekog coveka,da se u prolece oko cokota baci malo sumpora i on kao stiti od bolesti sto kroz zemlju sto isparavanjem. Jel neko to od vas probao?
Kosan, kumulus, thiovit jet ima ih jos mnogo od drugih proizvodjaca sve je to sumpor i koristi se u redovnoj zastiti pocevsi od ranog proleca a deluje protiv pepelnice i grinje a posto deluje isparenjima ne sme da s koristi kada su temperature visoke. Inace mesa se sa vecinom sredstava kao i sa bakrom *u kombinaciji sa savitom hoce da oprlji mlade listice.

- - - - - - - - - -

Pojma nemam... To je bilo tu kad sam kupio kuću....
Meni lici na smederevku.
 
potpuno si u pravu,pri svakom tretiranju protiv gljivicnih oboljenja dobro je poprskati i zemlju oko cokota
Zanimljiv je bio komentar mog kolege koji se bavio proizvodnjom rasada u plastenicima ''pre setve prvo naprase zemlju kosanom i cinebom i to da zabeli zemlja to sve unesu u zemlju i onda seju,to im je zastita protiv pepelnice i plamenjace.Koliko je to sve tacno nisam proveravao a ako je to i tacno neznam koliko je to uopste isplativo u vinogradima
 
Evo ja malo da se pohvalim a vise da se reklamiram posto berba grozdja uskoro pocinje.
h0v5.jpg


m561.jpg

9ib1.jpg

i3ny.jpg

tjt.JPG
1g9z.jpg

xrnf.jpg

2qn5.jpg

egab.jpg

e7f3.jpg

Ako je neko zainteresovan za kupovinu grozdja neka pise ovde ili na pm.
 


- - - - - - - - - -


evo i kod mene
vinograd je star oko 70-80 godina ne znam tacno broj cokota, na strmini je,odrzavamo ga za svoje potrebe. Slike su iz berbe
 
Evo neka slika iz berbe koja je trajala 2 dana sa 15 ljudi.....inace rodilo je opasno negde oko 7-8t na 60 ari....Istocio oko 1500lit. vina a ostalo otislo u kominu nisam hteo ni da istacem.







 
Nazad
Vrh