Sistemi za navodnjavanje

Siki2 , aj mi onda objasni ako sa pumpom kja ima max pritisak 3.5 bara , a već vuče vodu sa dubine 11m , aj visina stuba dizanja je 4m pa nek diže sa 4 m , a na kraju crijeva od 400m normalno radi isti top ko sa slike Kamenog tu gore , kolki je onda pritisak na topu ? 0 bara možda ?
 
Pritisak na topu ti je 1,5 bar, ako ti je vatrogasno crevo unutrasnjeg precnika 52 mm, protok 200 l/min, duzina 400m i visina podizanja 4 m.
 
Poslednja izmena:
Al recimo da si samo stavio manje crevo, na primer, da je unutrašnji prečnik nekih nestandardnih 44 mm, a da je protok ostao isti 200 l/min, onda bi gubio 1 bar na 100 m... :osmeh:
 
Pozdrav svima, da li neko zna može li dve pumpe DMB "slap 800" da se povežu na jednu liniju, stim što je jedna od 6 bara a druga od3 bara.
 
Imam parcelu od 4,2 ha.Posto nemam mogucnosti da je navodnjavam tifonom,razmisljao sam da postavim(ukopam)cevi na 50-ak cm dubine i na svakih 70-80 m ostavim izvode na koje bi mogao da se postavi top.Zanima me koji je najekonomicniji nacin pogona pumpe,da li na gorivo,struju ili kardan i koje su pumpe najjeftinije? Istovremeno bih zalivao sa dva topa,ako ne bude mogucnosti za vise.
Hvala unapred! :ppozdrav:
 
pa najekonomičnije ti je na struju pumpi imaš raznih ja iz priča sa iskusnijima od mene mislim da su rovati dosta kvalitetne a ima dobar izbor na struju ali prema svinji i papak kako kažu to jest dosta su skupe ali da nije 80 metara malo veliki razmak?
 
Mozda je veliki razmak,to sam rekao onako,a postavicu kako bude trebalo,zavisno od topa,pumpe...Znaci,na struju su najskuplje,ali najekonomicnije u odnosu na gorivo ili kardan?
 
Kameni koja pumpa ovo zaliva
www.dodaj.rs
[/URL][/IMG]
 
dejan98
Pumpa je neka praistorijska čini mi se BAYER ali nisam siguran jer cevi koje imam na zakačkama ima upresovan logo bayera. Inače pumpa je 4 cola i najviše što sam snjom uspevao da zalivam u cugu je spojenih preko 70 cevi i 23 rinke. Pumpa je stara mislim da se i moj pradeda služio sa njom
dscn0340.jpg
[/IMG]
 
Kod komšije se zaliva mesec dana neprekidno .Sada su isekli proseke da mogu vući kolica sa topoma.Jutros sam malo šetao do njih i rezultati su iznad svakih očekivanja.15 tona glat. obećava pa nek bude 10to je extra na ovoj godini.Naj ozbiljnije razmišljam o ovoj investiciji.
2pqqqmh.jpg
dwd3p.jpg
 
sto su toliko vrsti isekli,dovoljno je samo 2 ako idu tifonom??? Takav kombajn.
 
Vratite se na 11-u stranu ove teme .Mogu još da dodam što se tiče bunara.Ovde na bivšem kombinatu su bili Amerikanci sa svojim oružanim snagama 5g. i bušili neke bunarove od 80 m. a prečnik je bome oko 300mm.Kaže komšija da su pumpe u zgradi i tamo je zaključano a sve komanduje elektronika.Ovde se radi o velikom ulaganju.Zemljište je dodeljeno u koncesiju do 2022g.ovog veka.Koliko sam načuo ovo na slici je AS 161 SILAGE.Ako takav postoji u te se ne razumem.Evo kako gura ovaj sejan pre mesec dana,Sa prve slike na 11-oj st.
260a1zp.jpg


---------- Poruka napisana u 16:33 ---------- Prethodna poruka je at 16:22 ----------

33cvp8y.jpg
Ovakvim cevima je to radjeno po parcelama.
 
Nazad
Vrh