Grla za izložbu - Fotogalerija

  • Začetnik teme brundalo
  • Datum pokretanja
Hvala druze,imam ih samo troje i trudim se da im maximalno udovoljim. :ppozdrav:
120tq41.jpg
 
P6260060.jpg

P6260057.jpg

Dorper ovce meni vrlo interesantne, slikano dve hiljade sedme na jednoj od najvecih izlozbi ovaca u americi.
 
Pre izlaska u ringove zivotinje se kupaju sisaju na sve moguce nacine dovode u red. Za moju srpsku percepciju i za nase finansijske prilike je to nepotrebno za njih je to samo nacin da grlo dobro unovce ukoliko osvoje neku nagradu. Naravno konkurencija je velika i bukvalno se trazi dlaka u jajetu.
P6260088.jpg

P6260009.jpg

P6260006.jpg

P6260004.jpg

P6260003.jpg
 
P6260082.jpg

P6260091.jpg

P6260077.jpg

P6260089.jpg

Kada se zivotinje urede oblace im se kombinezoni da se nebi isprlljale i u boksevima cekaju da udju u ring.Ovo je deo atmosfere pre izlaska posto na sajtovim mozemo cesto da vidjamo pobednike ovako bi ta priprema izgledala. Ovo je slikano u Sadeliji u Americkoj drzavi Mizuri, ova izlozba se smatra za najveci sheep show na americkom kontinentu.
 
Ma znao sam da ih lickaju ali da im stavljaju ove zicane ramove i da ih bukvalno uvezuju u celofan nisam ni sanjao, uopste me ne cudu sto postoji toliko boraca za prava životinja kod njih i što tada odlaze u druge krajnjosti.
 
Lepo,cisto~profesionalno.Iskreno bih voleo da i kod nas postoji neka makar slicna manifestacija,izlozba,sajam ili sta vec,ali nazalost jos uvek smo mi daleko,daleko od ovog.
 
ovo nikad nece biti kod nas,ko je bio na sajam u novom sadu zna zasto ja to kazem,kodnas vecina i nesisa ovce jer je vuna sastavni deo ovce i ona se ocenuje hehe...........ovo sa slika je fantasticno i lepo videti,kvalitet-cistoca-briga-sredjenost zivotinje je mozda previse ocekivati u ovim krajevima jer stariji ovcari gledaju to iz drugog ugla i zahvalni su samo da imaju ovce a sad kvalitet..........bilo bi fino kada bih nesto ovako bilo i u srbiji
 
Mada iz drugog ugla ako stoku moraju da stavljaju u onaj gvozdeni ram sa predhodnih slika, vredi li, i j li covecanski tako postupati da bi ovan drzao glavu ko zirafa. Mislim da nije prirodno ni normalno!
Sto se tice šišanja i cistoce to je za pohvalu. Evo samo da navedem krave koje su pocele da se šišaju za izlozbe i odmah lepse izgledaju i budu kao sa slika iz Swis i Nemacke :)
 
jesu dobre na izgledu,pitanje je kako bih podnele nasu klimu,neznam dali je ima u srbiji i kako se pokazuje na nasim terenima,ja imam sarole koji je podneo uslove i klimu jako dobro u nasoj zemlji ali bilo bih interesantno probati i ovu rasu
 
Прелепо стадо Рајкане,види се да то држиш домаћински~овце имају метар преко леђа,свака част!:ppozdrav:
 
razumem o cemu pricas,samo nazalost ja to mogu da zivim samo vikendom,radnim danima,komp,klima,beton i voda iz velikih balona la fantana na 3 koraka od mene cisto da se malo prosetamo:)
 
Nazad
Vrh