Oranje

Искрено код мене је релативно лака и никад колико ја знам није овако тешко ишло,и први пут ћу сад да орем са две бразде јер овако могу само да угарим
 
Jel zbog vlage?
Ja nisam merodavan, ove godine išla kombinacija pretplužnjak i daske nedovoljno uribane, a imam utisak da zbog vlage nije bilo bas lagano. Mada posmatrači kažu da sam išao brzo, aplikacija kaže oko 7,5 km. Orao u 4 brzini drugog ranga, rit orao u prvoj brzini trećeg ranga, to je bilo oko 6 km.
 
Никад лакше нисам узорао него ове године на сојишту мислим да је исло и испод 10лит/кј
 
Да због влаге не знам од чега другог,валда је зато и отпор на даску већи.Орање лепо изгледа нема шта али је зеља што би мој другар рекао здудана од влаге.
 
Svima što izlaze na asfalt i okreću se ja bih trajno oduzeo traktor i plug.

Trebalo bi jednog išćuškat za primjer drugima, a ne divanit, od divana nema ništa. Izlaženje na asfalt, okretanje pluga na leniji, izvlačenje andrlja iz njive na leniju, odoravanje lenije... Ja bi takve oma u buksu na tjedan dana u po sezone radova. Sve di vidim da je obrađen dio lenije i/ili posijan, sve gazim na pravac.
 
U pitanju je samo izbacivanje zemlje na asfalt. Ovo ostalo o tom po tom. Ako je obična lenija izlazim do komšije da bi što manje imao za uvratine. Odoravanje od puta ako je put uzan ok da se sankcioniše. A ako je put 8m i širi, odoravamo i sejemo tek toliko da se ne zatravljuje tu gde se ne prolazi, a ne toliko da oteramo put u komšiju. A ako neko i nagazi na taj odorani deo ne marim jer je put.

Послато са SM-A515F помоћу Тапатока
 
И онда кажу не ваљају турски плугови. Гледам овај Драганов како заврће земљу никакве разлике у односу на неки скупљи маркирани.
 
Nazad
Vrh