Arma Trak

Glupo, neglupo, tako je...Slušao sam par seoskih flentera kad su spalili lamelu na rusu prvi dan kako je glupo urađena a na Imt 539 je ceo život držao kvačilo na pola i ništa...
Ту пумпу скинеш и однесеш им па нек је стављају где оће и намонтираш класичну ац пумпу
 
Auuuu!...ispade da zavisno od toga kako je Turcin raspolozen tog dana,takav je i traktor!?...nego salu na stranu,i ja pazario jednu Armu od 85 ks...radice medjurednu obradu ka ispomoc Kejsu 95 jx...Na sta da obratim paznju! Traktor stize decembra.
 
Glupo, neglupo, tako je...Slušao sam par seoskih flentera kad su spalili lamelu na rusu prvi dan kako je glupo urađena a na Imt 539 je ceo život držao kvačilo na pola i ništa...
A u čemu je fora sa rusom, je l možeš da objasniš za nas koji nismo nikad vozili te traktore?
 
Ја сам купио беларуса од човека из Новог Милошева а он је купио арматрака 854. Док га је дотерао од Трешњевца он је процурио ма споју мотора и мењача. 3 пута су га расклапали да би мењали семеринг. Углавном, човек је позвао људе да части и они како су ишли око трактора виде уље испод и кажу: аха, то је беларус цурио. А газда каже маније беларус него овај нови. А помињао је и како не може у највећој брзини да вуче две пуне змајевке.
Ne moze da vuce zato sto u najvecoj brzini ide oko 40 km/h, ipak je to traktor od 80 ks.
 
U toj 16 brzini nekih 7% je brzi od 82.1 ako se dobro secam kada sam to racunao. 15 brzinom moze da vuce dve Farmtech/Pronar 10t
 
A u čemu je fora sa rusom, je l možeš da objasniš za nas koji nismo nikad vozili te traktore?
Nema nikakve fore, namerno su stavili fabrički slabu lamelu da bi se čuvao menjač. Ta lamela trpi za ceo njen životni vek 30 sekundi držanja noge na pola kvačila i to je to, zasmrdi jednom, sledeći put je spaljena...Znači ili držiš pritisnuto kvačilo do kraja ili skloniš nogu.
 
Олалија, биће да су то дивље а не возачи. Гледам пар комада на фармама где радим и даље иду. Што се тиче 539 зар он нема дупло квачило?
 
Ima duplo, ali je njegova glavna lamela veličine skoro kao od rusa.
Inače, ja sam nekada držao raspuštenu pomoćnu lamelu, tako da mi je glavna lamela bila mnogo(dvostruko) mekša..
Jedino kada treba priključno vratilo, začas se našteluju oni šrafići..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Napiši obavezno kad bude reseno sta je bilo.
Ja sam danas u oranju primetio da proklizava lamela.moj je 854 isto.ima 1100h i serviser rekao da probam da popustim papucicu kvacila i kad gle stvarno za sada je super.jel to znači da mi je dve godine bilo pritegnuta poluga za kvacilo i drug ležaj se vrteo? kvačilo je vatalo skroz gore a sada na pola.kome je isto tako neka obrati pažnju!

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
Dobar serviser ti dao savet, bio je kod mene kad si ga pozvao :)
 
Da se uključim malo oko teme Erdogana, kako ga ja volim zvati ... U firmi smo uzeli pre dve god 1104, kom je sad upravo istekla garancija, Ima nekih 1500 rh, i prosle god 854 koji je isto po radnim časovima već dao levi žmigavac, da obiđe straijeg brata... Od kvarova i jedan i drugi je nedavno imao centralni lezaj prednje vuce ( lezaj na osovini od menjaca ka prednjoj vuči ) koji se u principu menja za nekih sat vremena i jeftin je. Drugih problema osim redovnih servisa nije nije bilo. Kao potrošači su nesto niži od rusa , kojih imamo 3 raznih snaga, za nekih 10-15 %.Ako se uporede cenovno, sa udobnošću, glasam za Erdogana. ;)
Druze jel taj lezaj standardni?ili to celo sa kucistem se menja?


Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока
 
Nazad procuri na pomocnim cilindrima dovod ulja ima.krivina na desnoj poluzi i tu je procureo meni i kolegi iz sela sa istim traktorom. Amortizeri vrata crkavaju. Lezaj prednje vuce da kucnem ide jos a dokle ce ne zna.
Da se i ja malo ukljucim u temu...kum je skoro doterao armatraka kuci,nakon pola godine odlaganja datuma i laganja ljudi iz agrotecha...(rekli mu pri uplati traktora da se ceka mesec dana isporuka)
Na putu od Beceja do kuce procureo amortizer sedista,izmazao citavu kabinu--ne prihvataju garanciju,potrosan deo kazu.
Nakon par dana diode jednog fara prestale da rade--ne vazi garancija takodje.
Curi cep meraca ulja,poteznica bude masna komplet od ulja.7 litara ulja do sada dosuto za 100 rh.nemaju komentar.
Nema snage nikako... 40-50 ks po njegovoj proceni.(ima druge traktore od 533,542,560,577 pa navise,pa je uporedo uporedjivao u radovima)
Prvi dan u polju iz nekog razloga otpao jedan teg u njivi...nije ga ni nasao.
 
Sad si me iznenadio uvek sam za mislio da sam baksuz kod kupovine ali izgleda ovaj put sam imao srece i sa firmom i sa modelom traktora za 450 rc ja nisam imao problema.U garantnom roku su zamenili vodenu pumpu jer je malo suzila i to je sve ALI da ne ureknemo
 
Juce me zove covek iz Stanisica sa 854lux. Nema snage njegov traktor, na primer da uzvuce 6t prikolicu 16 brzinom.
Dakle 854 kod mene moze da vuce 30t bruto 15 brzinom (4l). Traktor + prikolice + 19-20t tereta. To bude 30-31t sve zajedno i on to vuce 25-30km/h zavisi sa koliko gasa u 4L brzini.
Oranje sa Lemkenom 2l 2x38 i 30+cm dubine. Pretpluznjaci na 13cm od vrha raonika. To ide kako hoces. Kad das gas traktor trenutno ubrza. Orem na 1800-1900rpm. Moze i na 1600 ali mi sporo ide onda.
Identican traktor kao moj iz sela ore 2l i 3x35cm bez predpluznjaka 25cm dubine. Dane Gentomont znaju ga svi u ovom kraju.
 
Ko zna šta je.Možda mu je mala rupica na čepu rezervoara za gorivo što je mnogima pravilo problem.Možda se sajla za gašenje ne vrati dovoljno pa davi motor itd.
 
Nazad
Vrh