Cena pšenice rod 2021

Koja je trenutna cena psenice?

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
 
Kod nas u Idvoru bcm ima par nekih varijanti za zito: akontno 20 din sa pdv, 21 sa pdv konacno, ili lager besplatan do 01.09. E sad sta ciniti nisam pametan, najverovatnije cu na lager pa kako bude posle....
 
To je dobra cena i jel prodajete odmah ?

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока
 
Ne znam sta da radim,prinos je bio solidan cena je manje vise zadovoljavajuca...hajde sada ti budi pametan...prosle godine sam pogresio bio nestrpljiv posle cena odtisla za 5 dinara gore...
 
Ima godina, secam se, kad se vratio sa letovanja da je bila 11din a u zetvi bila 16din.. Realno super je ovo cena za psenicu.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
 
Urea 400e/t sad i ide gore, cuo sam za djubrivo, jbg ide sve gore ne samo djubrivo.. Ima ko je pisao djubrivo po starim cenama.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
 
Poslednja izmena:
Danas ovršili žito-Prinos bolji nego prošlogodišnji.Na 3,3 jutra bilo 11200kg,vlaga 12,40,hektolitar 77.
Cenu ne znam
 
Urea 400e/t sad i ide gore, cuo sam za djubrivo, jbg ide sve gore ne samo djubrivo.. Ima ko je pisao djubrivo po starim cenama.

Poslato sa ANA-NX9 pomoću Tapatoka
Ma slobodno neka dize, samo nemoj da se preracuna pa da se zezne.Ovde je Cicic Moric istakao jednu psenicu od njegovog drugara.Seme je njegovo, bez ikakve zastite i djubriva 3,3 tone na kj.Kad odbije kombajn i sejanje, cista zarada sve ostalo, pa ti vidi.
 
To se retko kad poklopi da bude tako... Može se jednom u deset godina malo kalkulisati sa đubrivom, ali tamo gde je godinama bacano u fulu, inače od toga nema leba, tu i tamo neko ima sreće ali ne sme se na to osloniti...
Znam ja jednog, "bezđubraša" koji je 2012te razbio sa kukuruzima, ali tad i nikad više...
 
Ili moj primer recimo, 2007me je isto bila suša, bar kod nas, ja se zeznuo debelo, ostao bez novaca, stoka pala cena a ja kao pravi sremac zainatio da neću ništa da prodajem, i jbg nisam imao para za herbicide, ustvari imao za jedno prskanje ali nije uspelo jer sam nešto zeznuo, a nisam imao da kupim da ponovim, a nisam ni hteo da se zadužujem i jbg, moje njive ostale prljave, i u avgustu ili krajem jula bem li ga, udari neki fen da duva, i svima kukuruzi popuše, a moji ostali spašeni korovom, i bio mi prinos ko u najboljim godinama.. Ali, ali.. To sam uradio tad i nikad više u životu.. Imao sam sreće, i ne bi se više oslanjao na takvu sreću..
 
Sad sam zvao silose i mlinove redom.Najbolje sto sam dobio je 21 din sa pdv za hl preko 76 odnosno 20.5 ispod 76hl.Kod polovine se jos uvek ne zna cena.
 
Culi ste za inflaciju? nista mi ne dobijamo sa ovom cenom zita,jecma,kukuruza samo je u pitanju veci obrt novca...trenutno je map 80din,urea 51din,3*16 52 din. a gde je jos jesen...cena nafte gotovo svaki drugi treci dan ide gore za dinar
 
Nazad
Vrh