Soja 2021

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bili su nekad sasvim solidni ali iz godine u godinu smanjuju tako da su sad mizerni . Nezna se nikad unaprijed koliko ce biti dok ne vide kolko je bilo zahtjeva pa podijele neki budzet . Za proslu godinu je bilo samo 50e po ha plus 0.011e po kilogramu premije
 
Losa klijavost na semenskoj soji,kod svih,tako da pazite i proverite pre setve.Dosta je na preradi zavrsila u merkantili.
 
Jedino ako su semensku imali u ovom regionu kod nas, a nisu, mogla bi da bude losa ili sa losom klijavoscu. Ostali ste pokisli za sve pare u prosloj godini pa ne vidim zasto bi bila semenska losa.
 
Kazu kada bude visok nivo ulja , a to varira od godine do godine da tad bude slaba klijavost .

E da , da razjasnim danas sto je neko pitao za subvencije za soju , ono sto sam napisao odnosi se samo za RS , u drugom BiH entitetu ,koji se zove federacija subvencije su 250eur po hektaru za sve biljne kulture .
Mozda vam je prica poznata , i ovde smo mi ekonomski tigar , ali samo u medijima a u stvarnosti drugacije .
 
Apolo je Zakon 30 jutara sejem
NS seme orginal kupujem
Kraljicu imo 5 jutara prosle godine nista posebno 9000 kg cisto bilo dosta primesa
Lepa soja ima neku crnu tacku na zrnu
Lazic Poljo Komerc uzo je za seme
 
Mи смо оставили Аполо и Белугу, стим да сам се зајебао па сам један већи део семена Белуге прерадио у гриз и продао, уместо да сам оставио за семе тако да ће фалити њеног семена..Иначе Аполо је бар код нас у Чалми фантастичан и многи га сеју....Белуга је зајебана за вршидбу, зелена стабљика, комбајн умире када ради њу, као и онај проклети Паладор, јес да роди као луд, али мука га скинути...
 
Lazić je uzeo jer verovatno Fantast neće više sejati. Ranije sam napominjao da Kraljica nije ništa posebno što se tiče prinosa.
 
Apolo je Zakon 30 jutara sejem
NS seme orginal kupujem
Kraljicu imo 5 jutara prosle godine nista posebno 9000 kg cisto bilo dosta primesa
Lepa soja ima neku crnu tacku na zrnu
Lazic Poljo Komerc uzo je za seme
A koliko si iamo Apola, jel moguće da je toliko podbacila Kraljica? Nešto mi je to čudno, pa zemlja u Pazovi je dosta dobra.
 
Ja mislio da uzmem Kraljicu, sad ste me zbunili. Jesenas sa njom imao 37-38 metara i bilo dobro.
 
Neke stvari se menjaju!!! Zadnje 3 godine u proseku nesto bolji prinosi iz prvog roka setve sto unazad vise od 12-15 godina sasvim suprotno je bilo i vidno su bolji prinosi bili u setvi od 5-15 Maja.
Bez obzira koje su sorte bile u pitanju, kisa je bila odlucujuci i direktni faktor visine prinosa.
Podrazumeva se da pricam za ovaj nas region!
Ista stvar i kod nas..
 
Kod nas je prošle godine Beluga iz prvog roka setve dosta kasno stigla za vršaj.Totalno nejednako sazrevanje pa je moralo da se čeka.Izbačena je iz setvene strukture a ostavljen Apollo.
 
Mi pretezno sejemo rubin svoje seme.. i od nedavno malo po malo sve vise betu... maximus nas je izneverio na 90 posto povrsine izbacen je. Ima li neko preporuku za nesto novo.
 
Dizel, kako ti se pokazala Beta? U ogledima sam je gledao, imala je dosta mahuna sa 4 zrna? Kakva je sto se tice sazrevanja i vrsidbe?
 
Ovde kod nas se kunu u Valjevku, sto Peet kaze bice da je soja iz prvih rokova bolje bacila.Ja ostajem na Vendi, zadnji rokovi vrsidbe pa kako bude.Prosle godine je bacila 2050 kg po jutru u proseku.U selu se vrsilo od 1600 do 2200 kg u zavisnosti od kise najvise i kondicije zemljista.Nije svuda isto kisnulo.

Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh