Prihranjivanje pšenice

Da nije to puno za prvu prihranu Diklofen?
Pa bacio sam iz razloga sto nisam siguran da cu uopste ici drugu prihranu.Tu ce biti malo taktiziranja.
Jutros se jako lepo radilo.Do 9 zavrsili.Posle isao da trujem miseve oko 13h.Na njivama gde je bacena pre dva dana na povrsini nema nigde zrnaca ureje.
 
Dve noci radili po mrazu.Prve noci od 2 do 8 ujutru uradili 70kj ,uglavnom vece parcele. Zato sinoc od 9 do 6 kj uradili samo 40. Ali zato presao jedno 150km asfaltom. Pritom male njive. Uree svuda , jecam dobio oko 80kg po kj. Psenica 110 po kj. Urea ruska rwa promist sitna i malo je prasila ali suva. Nocas kako je sijao mesec bez svetala se moglo raditi


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
I ja sam danas razbacao 100 kg/kj uree.
Ogi, noćas je bio supermesec, najbliži je bio zemlji i zato je tako sijao.
dc79bae9894bb9bae036aa376f39c4ac.jpg
9357df43a09a85bea4becd973fdd3a02.jpg
85046d2a100f70dbbbef0e2bdd30717f.jpg
 


Kod mene puk'o top.Bačeno 150 kg/k.j Uree i to je to od mene.Nekako su mi pšenice mlade rastom.Ne znam da li je to zbog dubine setve od 5+cm.Nisu žute već lepe zelene boje.Sad im treba kiše.
 
Isto i kod mene manje rastom i ja msm da je zbog dubine setve... i ja sam sejao na 5 cm i gde je otisla dublje od tog jos gore izgleda. Dogodine smanjujem dubinu. Najbolje mi izgleda njiva gde sam naterao da ispraznim sejalicu (mala njiva mi je zovemo parlog ili basta) i posejao na direktno na stapove od suncokreta. Za sliku sto se kaze a ove dublje dosta losije izgledaju.
 
Juče kod mene jedan komšija došao da prihranjuje pšenicu tek negde podle 15 h. Predpostavljam da je urea. Malo sam gledao i iza vučenog rasturivača beli se oblak od prašine. A sa točkova samo otpada blato. A i parcela nije mala skoro 50 ha. ne znam kad su završili a doterali dve velike prikolice pune džambo vreća. Gledao sam stanu 4 vreće u rasturivač. Trebali su po mrazu ali verovatno imaju još neke parcele pa ajde da završe sve za jedan dan. A ja pošto idem samo s KAN-om sačekaću ili kraj februara ili početak marta. Naravno sve zavisi od vremena odnosno od kiše.
 
Spajki gde si radio analizu? Za koliko si dana dobio rezultate? Koliko je koštala analiza? Eh šta radi stajnjak sa zemljom. Svaka čast.
 
Spajki gde si radio analizu? Za koliko si dana dobio rezultate? Koliko je koštala analiza? Eh šta radi stajnjak sa zemljom. Svaka čast.
N-min uzorak u tri sloja zemljista je 3000 dinara sa preporukom prihrane.
 
N-min uzorak u tri sloja zemljista je 3000 dinara sa preporukom prihrane.

Bogami nedostatak vlage. Dobro sto je kroz ceo profil slicna situacija. Stajnjak je nezamenjiva agrotehnicka mera ko moze.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Pisao je jedan kolega i mislim da je skroz u pravu 180kg čistog azota računajući i onaj bačen prilikom setve.Ako hoćemo odličan prinos.
 
Nazad
Vrh