Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Na grani :)).I ja sam ga inace sejao tu oko 22.5-23cm,ne volim bas tako jako guste sklopove ispod 20.
 
Kako promoter kaže to je ne znatna razlika,mada oni govore samo da se potroši seme sa lagera,inače imao sam u kišnoj god.4717 na 27 lošija njiva i još brdo ,pa i žuta zemlja,i još predhodna god sušna bila,ja se uprpo pa šta bude i bili 6 t po kj.
 
4717 je mnogo robustniji i žilaviji u odnosu na 4943.

Da li pod robusniji misliš na veličinu cele biljke? Pitam zbog zaoravanja kukurzovine jer nemam tanjiraču a više ne mogu da plaćam uslužno tanjiranje. Ja sam ga (4717) imao prošle godine i bio je bolji od Pionira, ali zbog suše nije dao više od 5.5t bruto po jutru. Ali u odnosu na Pionir (0216) je imao manju stabljiku i lakše se zaorao.
 
Dukej za nijansu veća, jača, čvršća stabljika mada DKC standardno nema kukuruzovinu kao šuma pa to nije strašno.Kod 4943 svaka stabljika je bila slomljena iznad klipa bukvalno kao da mu je neko posekao metlice a plamenac ga je izrešetao kao Nikoletina Bursać šarcem.
 
Ovaj novi 5075 kako vam se pokazao?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja sam ga imao prosle godine,izuzetno dobar hibrid u svakom pogledu. Vetar ga nije srusio(mozda 5 posto,a imao sam ga na razlicitim lokalitetima,dok pionir jeste) jako brzo otpusta vlagu. Skidao sam ga u zrnu 15.09 sa vlagom od 13,5-14%,dok npr ostale semenske kuce koje sam imao fao 290-330 nisu bile ispod 16% vlage. Po prinosu je je varirao od parcele do parcele i kretao se od 6500-7500kg.
Imao sam ga u ogledu koji je zvanicno radila druga semenska kuca,razbio ih je i po prinosu i po otpustanju vlage.
Jedina zamerka za njega mi je ovih 197 eura.
 
Nikola Ilić sve moje se parcele vod ekao III klasa. Mislim da je tih 21 sasvim dovoljno. Odnosno oko te brojke jer ne znam na koliki razmak može NODET sejalica (od druga) da poseje +- oko tog broja. Ali još sve opcije razmatram. Videću šta će biti na kraju.
 
Nazad
Vrh