Šećerna repa 2019

Kako kasnim,1 juna je radjen prvi tretman,drugi na 15 dana,teeci na 12 dana. Kad smo radili 1. tretman nije bilo jedne pege na listovima. I mi pocetkom sledece nedelje radimo 4-ti.
 
Dobro čitajte šta ću sada napisati. Na ogledima na rimskim šančevima imam jak napad grinja, večeras prskam šećernu repu sa borneom i talstarom. Ovo do sada nisam nikada video.
 
Ja sam sve radio rias + bravo. Doze kako mi delovalo da je napad. Kako mi je ovo oprostajna sezona to mi ostalo i imam jos hemije za jedan tretman. Kad to uradim Holmer i adio.
 
Ovi momci te opasno prozivaju Bojčetiću.Ako na iduće proleće opet poseješ repu, nadrljao si od njih.
 
Uradio danas novu zaštitu od cerkospore. Sa haube lade karavan usev izgleda solidno, ali kada se krene kroz njivu onda se vide razmere prisustva cerkospore. Na slikama usev isto izgleda odlično. Zakasnio sam sa ovim tretmano pet dana. Odlagan je zbog najavljene kiše za vikend, koje nažalost nije bilo na toj parceli.
6N8lQKy.jpg

qeuBmFE.jpg

Tp4x6hg.jpg

Jedna sinoćna sa posla, prilikom prskanja repe protiv grinja.
Tag6q6l.jpg
 
Mi smo danas zavrsili 4-ti tretman. Cuo sam se danas sa jos nekim zastitarima,vecina predlaze Propulse,a tu sam se setio clane Nikole koje je rekao da taj skupoceni preparata treba izbegavati.
Malo mi je cicak probio pa nije bas najcistija...





I jedna koju je traktor izvali ona uvratini,ali ima i one sargarepaste.

 
Šta kukate, jesu malo načete po listu ali dobro se drže a i sama repa je baš dobra za ovo doba godine.
Hoćete Bojčetića da prepadnete pa da skroz odustane od sledeće setve.
 
Pa i cena šećera ide nagore a vide da je i malo zasejano pa treba misliti i ko će dogodine sejati.
 
Nazad
Vrh