Ribizla

Kakva je bila ova sezona za ribizlu sto se tice prinosa i prodaje.Kako su podnele susu i visoke temperature,ima li tu razlike izmedju crvene i crne.Hvala
 
To su ti klasicne grabulje za branje,kod nas se u planinama koristi za branje divlje borovnice.Nije dobro jer ostecuje stabljiku.
 
Mislim da moja pretodna poruka nije zavrsila tamo gdje sam ja mislio...

Elem, ukoliko neko ima problem sa iznosenjem ostataka rezidbe ribizle iz parcele, neka javi koje sorte ima.

Ja mogu da ponudim Ben Lomonda par stotina koomada. Kod mene se lose pokazao na maloj nad. visini.

Pozdrav,

- - - - - - - - - -

Znate li nekoga ko bi mogao da napravi par probnih primjeraka Easy Harvester-a? Nest slicno kao :

http://www.driesvenplant.nl/easy-harvester/
 
Posadio bih za kucu desetak sadnica crvene ribizle. Moze li neko da mi kaze na kom rastojanju da ih sadim. Sve bih ih stavio u jedan red.
Probaj ovo:

Cordon training system for black and red currant
Ukucaj u Google ima pdf
Malo prostora zauzima


Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока
 
Da li neko zna nesto o prihranjivanju ribizle kroz sistem kap po kap? Koja djubriva, u kojim kolicinama i kada prihranjivati?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Ja imam malu povrsinu pod ribizlom i uglavnom koristim sredstva i za prihranu i za zastitu koja koristim u zasadima malina.Djubriva Fito Fert vodotopiva, a za zastitu uglavnomm Galenikina.Nacin i vreme njihove primene mozes naci u njihovim katalozima.Na jesen i u prolece bacam JARU odgovarajuce formulacije.


Svima zelim srecnu i uspesnu Novu Godinu.
 
Хвала. Свима желим пуно успеха у овој години!
Свако добро.

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
 
Pozdrav, zanima me da li ribizla moze da se sadi i na nizim nadmorskim visinama tipa kod mene je 95m nm. Ali sa navodnjavanjem, fertirigacijom i zasenom. Sta mislite moze li ? Pozz
 
Naravno da može , samo da na parceli ne leži voda, da nije u nekoj uvali jer ribizla traži provetravanje

- - - - - - - - - -

i da obezbediš vodu da ponekad zaliješ, za sve nejasnoće pitaj na forumu ili na 064 392 62 47 Pozdrav
 
Ljudi, kakvo je stanje sa ribizlom, jel krenula sa otvaranjem? Valjalo bi da smo malo aktivniji ovde, red bi bio da probamo da se udružimo oko prodaje ove godine, da zajedno prodamo. Ako je neko zainteresovan da bere u posudicama od 125 gr neka se javi i koja bi cena bila.

Pozdrav svima!!!
 
Iskusni ribizlasi treba mi pomoc, jesenas sam posadio ribizlu u njivu. Kad da je djubrim vestakom i koim. Prilikom sadnje sam podjubrio zgorelim stajnjakom ovcijim. Hvala unapred
 
Ne znam da ti nije kasno za jesenje a rano za prolećno đubrenje. Аko se odlučiš da ipak đubriš neka to bude na nivou od polovine šake po biljci.

Što se tiče prodaje, dobio sam ponudu za saradnju, ali da se pakuje u posude od 125 gr. Roba je namenjena za izvoz i trebalo bi da se radi o većoj količini. Za 10-tak dana bih trebalo da odgovorim o okvirnoj količini koju bi mogli da isporučimo i koja bi cena bila. Zato vam sve molim da probamo da napravimo neke okvire o zajedničkoj saradnji, količini i ceni za tako pakovanu. Jeste da nemamo registovano udruženje ali to ne znači da ne možemo da nastupimo udruženo. Razmislite svi dobro, pa se raspišite.

Pozdrav!
 
Marinke, ja sam za, jedino sto sam tek u drugoj godini od sadnje, pa nece biti puno roda, al mozda bude nesto malo...
Kolika moze da bude cena u tom slucaju? Da li se opet racuna cena po kg ili cena jedne te posude od 125gr?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
 
Nazad
Vrh