Beli luk

Nemam ideju, izvukao sam oko 950 veza pa ne znam ni koliko je ostalo. Da li bi mu smetalo da ga rasirim negde na kotarku?
 
Planiram da sejem na prolece ali proletni beli luk a ovaj zimac je odavnno posejan i niklo je to vec odavno ...
 
Naravno, prolećni :ppozdrav: koji se više traži na tržištu? Ivane koja ti je razlika u prinosu između jesenjeg i prolećnog?
 
Oba se traze ali sve u svoje vreme u jesen zimac a u zimu proletni,zbog toga sto duze traje u ishrani,razlika je skoro duplo u korist jesenjeg spram prolecnog,ali je takva i cene u korist prolecnog!!:ppozdrav:Nema slike da postavim nisam nista slikao ove godine da pokazem koja je razlika izmedju glavica ako ne zaboravim slika cu na prolece jedan i drugi! Jes ti sta posejao?
 
Nisam jos nista, ali dvoumim se nekih 200-300 kg da posadim. Mislim da ce mi to biti dovoljno za malo manje od pola jutra. Sada ima solidnu cenu. Gledao sam na veliko je nekih 300 dinara,pa i malo jace.
 
cika lazo prinos zavisi od godine do godine trebalo bi da bude kao sto kazes mozda i vise ako su uslovi dobri,
floyd nema nsta ugovoreno pisalo se pre par stranica o prodaji prelistaj malo
Boki svidja mi se sto kazes da ce ti biti dovoljno najvise ceniim one ljudi koji procene kolika im mera za nesto pozdrav...
 
Zanima me koju surtu prolecnog belog luka sadite?Moze li se saditi sejalicom ili mora rucno?planiram za pocetak 10ar-i da posadim.Koliko je semenske robe potrebno za tu povrsinu?
 
Pozdrav svima! Nov sam na forumu.
Proslih dana sam radio pripremu za sadnju belog luka. Kupio sam skoro nekih 120 kg za sadjenje. Zemlja izfrezovana, baceno djubrivo MAP, cenovi poprskani sa slavolom da lakse krenu i jucer nesto ubaceno u zemlju ;)
Ocekujem prinos...da poremetim svetsku poljoberzu ;)

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Juce posadio oko 1kg belog luka. Neka krupna sorta iz okoline Sr.Mitrovice..
Dali je prerano?

Mislim da nije...desetak dana pre tebe je moja majka ubacila u zemlju dvadesetak cenova, gledao sam ih pre 2 dana i vide se korencici kako izbijaju, vec su nekih 1 cm narasli.
 
I mene interesuje prskanje proletnjeg belog luka posle sadnje a i kasnije...aj iskusniji, dajte neki savet!!!
 
Nazad
Vrh