Vremenske prilike u 2015-oj godini

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pitanje je sta ce i od suncokreta biti. Cenu vecu od 40 sigurno nece dati. A u mom kraju, mislim da nece roditi vise od 1500kg po ha....
 
Setimo se 24. i 25. jula 2012. kad je dobar deo juznog Banata dobio od 100 do 200 l/m2.
Inace kod nas jutros velika vlaznost vazduha preko 70 % i za sad jos nije tako vrelo kao juce. Ima nekih oblaka pa sunce malo malo pa zadje sto u ovom momentu nije uopste lose.
 
z3_temperature_132.png

Nekako cetvrtak deluje najtopliji u narednoj nedelji, nadam se da se nece ostvariti to ima jos 5dana ali nimalo mi se nesvidja ova kostantna vrucina sve ide ka tome da cemo imati velike gubitke u poljoprivredi.
 
Temperatura vazduha na livadi nije mnogo veća od temperature vazduha u mjernim stanicama. Sad što neki izlože termometar suncu tako da ga prži sa jedne strane, a reflektovana toplota dodatno zagrijava sa druge pa uzimaju za relevantno je za neku drugu temu.

Najjednostavnije je staviti na crnu podlogu koja je skoro užarena, neka zakuca preko 50 i to je relevantno.


Da ne bude samo da kritikujem, prije par dana sam termometar postavio na livadi gdje sam kosio. Zabijem drveni kolac 5 cm i okačim na onu stranu koju ne biju sunčevi zraci. Nakon dvadesetak minuta uporedim sa zvaničnim podacima i kod mene je bilo oko pola stepena-stepen hladnije (uzmimo da je ovo ipak kineska tehnika koja nema neku naročiti tačnost).
 
A da probas da zakacis na kacket kad kosis,to bi bilo relevantno na kojoj temperaturi mozak radi,Stvarno mi ne znaci kolika je temperatura kad odmaram u hladovini,a ne znaci mi ni koliko je "objavljeno" valda nisam lud da ne znam da li mi je vrucina ili nije
 
Napolju je jako lepo vreme idealno za biljke. Sad' fino rastu i nalivaju nesto.
 
Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh