PG Bakana

polj.gaz.in

Novajlija
Učlanjen(a)
8 Mar 2024
Poruka
9
Lokacija
Beograd
Pozdrav svim članovima,

Mi smo mlado poljoprivredno gazdinstvo registrovano 2021, bavimo se sa više biljnih kultura. Naj bitnija nama je malina (willamette), ne tako primamljiva ove i prošle godine zbog otkupne cene. Mi smo našu cenu prošle godine uspešno samostalno formirali. Pazimo na kvalitet i zdravlje same biljke, za sad smo zadovoljni. Cilj nam je proširenje malinjaka i proizvodnja proizvoda od istih.

Link ka FB stranici : https://www.facebook.com/profile.php?id=100093580557454

Pozdrav svim iskusnim poljoprivrednicima, kao i mladim gazdinstvima :)
 
Dobro dosli na forum.
I mi se bavimo proizvodnjom maline, mi imamo Glen Amplu, zbog proslogodinjih obilnih kisa ove godine je bas losa, ima delova malinjaka suvih.
Da li biste imali 100-tinak sadnica da probamo uz Glen?

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka
 
Hvala na dobrodošlici :) Nemam ostavljen viška sadni materijal za prolećnu sadnju. Inace smo uzimali prva dva zasada od Hoye i imam samo reči hvale primilo se 99% ali bukvalno. Dalje je naš rasad za proširenje. Nismo ih još prodavali, a ni sledece godine nam nije plan da ne idu u našu njivu :).
 
Video sam na fb da je malinjak odlican
Koliki ste prinos po duznom metru uspeli da ostvarite?

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka
 
Video sam na fb da je malinjak odlican
Koliki ste prinos po duznom metru uspeli da ostvarite?

Poslato sa RKY-LX1 pomoću Tapatoka
nisam sigurna odprilike 180kg na 50m (aru malina) ali je 1. godina bila tih sto ih vidiš na fb-u. Ove godine se nadamo boljem prinosu. imamo i opet deo 1. godinu, deo 2.god i stare bas preko 30 god ( njih smo brali za hladnjaču) ove godine cemo ih skidati. Komercionalno smo prosle god prodavali ali samo te sto su bile u 1.god ..... plan nam je da i stare podmladimo i posadimo jos 2 parcele sadnicama iz ovog zasada sa fb-a. I jedan deo kupina da probamo mada tu moram proučiti sorte. Sadnice smo uzimali u hoyi sa golije i prosle i predprosle godine, sad vadimo sadni materijal iz naših.
 
Nazad
Vrh