MTZ Belarus

Imas li pritisak?

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока
 
To je 99 % problem sa klipom, tj otišle gumice. Iste takve simptome sam imao pre neki dan na Rakovici. Raskopao klip, zamenio gumice, koje su se bile ostetile i nema problema. Cela popravka koštala 120 din.

Sent from my SM-A155F using Tapatalk
 
Pa krene u desno npr, ja okrecem volan blago u levo, nista ne reaguje, motam jos malo vise, nista, motam jos malo vise ,nista, i sad kad smotam jos jace krene u levo ali previse. Sad treba da ga ispravljam u desno, opet se isto ponasa. 8.brzina mi je najbrza, 9 nisam smeo ni da pomislim da ubacim
Nije to klip.jel sam smota u mestu do kraja hoda klipa u jednu stranu?upali traktor,i otpustaj lagano jedno pa drugo crevo na klipu,ako gura ulje orbitrol je.
 

Kolege, da li je ovo jeftniji ili skuplji orbitol?
Trenutno sam jedva dosao sa njive koliko krivuda traktor, probao bih da zamenim ovaj orbitol sa nekim kvalitetnijim? Gde kupiti?
Ja kupio dva nova orbitrola , oba danfoss , veci proizveden danska kvalitetan, mali isto danfoss , proizvodnja india , vidi se na oko da je losiji proizvod a i ima neke vibracije na upravljacu kad traktor stoji i jos nekih problema.

Krivudanje moze biti uzrok potroseni zglobovi na cilindrima, losi krajnici itd a ne samo orbitrol.
 
Otprilike da 892 vuče za 0,5-1km brže u istim operacijama sa istim priključcima jedina prednost što može teže priključke da nosi a da ga nečlovi a sve zbog ravnog mosta i većih tegova, kad bi se uzeo sa pojačanom hidraulikom onda druga priča što se tiče nošenja priključaka.
 
82 je doneo drljacu kuci i dosta je laksa od spremaca,za tri dana godisnje za vuci mu ne bi bio problem ni spremac 3m.
Ali razmisljam AKO uzimam da uzmem 105icu koja isto moze u red.
 
Jedino 1021 ,tj monoblok,zbog poluosovina,ramena itd ,vredi uzimati ako gledas da moze nositi teze prikljucke.Ne razumem kakve veze ima pumpa hidraulike,tegovi,prednji most,kad im svima ista ramena poluga ,vertikalne poluge,poluosovine ,kako mozes nositi vise od 1.5-1.7t a da nesto ne puca ?.A tu tezinu ce dizati na leru i 820 kad je sve ispravno....
 
Motor kao 1025,menjač 952,zadnji deo od 1221...ako sam ja dobro skontao...
Ono malo što sam ja radio sa njim mi se svideo,više mi se sviđa taj menjač nego na 1025...
 
Ne treba mi zadnji kraj kao na 1021.
Sto se tice 820 cizmas bema tezine,snage motora ni gripa na gumama kao ovi nabrojani.
Zavisi šta ko radi sa njim...kod mene i 820 može da ore sa 3x35 isto i spremač nosim od 3.7,i što kaže sale ratar, 892 sve isto radi samo za kilometar brže...rm jeste stabilniji i malo udobniji...al da ima neke velike razlike, nema...
 
1025 ima menjac sa 4 brzine.
Na drugoj rucici brze i spore i onda jos po 2 ranga i rikverc koliko sam ukapirao dok sam vozio. Nesto slicno i 1221 kog sam vozio pre hmmm 7 godina.
 
Nazad
Vrh