Lucerka

Ovo izuva iz cipela i ovo su jako agresivni preparati,Butoxone je gornja granica a Savazona je ovo sasvim dovoljno,u soji susi odlicno.
 
Smanjili su granicu Butoxona.Bila je do 4 l/ha.Eksperimentisao sam x puta i znam da štavolj rikne tek sa dozom od 3+l/ha Butoxona u protivnom se obesi i kasnije povrati a Savazon ubija u dozi 2l/ha i veoma je selektivan po pitanju lucerke.
 
Imam problem sa gorušicom u mladoj lucerki .lucerka je odlična i jesenas je gorušica nije ugrožavala i ja sam računao da će izmrzniti međutim nije bilo prave zime i ona raste ko mutava pa bimje trebalo poprskati ali bojim se da je još hladno za prskanje.kolika bi trebala biti minimalna temperatura za prskanje pulsarom i slično?
 
Nisam mislio da je uništi nego dobar minus spali joj list i onda imaš vremena na proljeće za prskanje

- - - - - - - - - -

http://www.weather2umbrella.com/en/weather-forecast-osijek/eta2/11/902447/0/meteogram šta misliš ako ne pada da je opizdim u utorak
 
Ako je rizična situacija prskaj i ne čekaj.Prskali su ovde u Novembru lucerke sejane u jesen i nije im ništa falilo.
 
Moja lucerka kreće lepo ali kreću i korovi:

ZC4Ewn8.jpg
Ys1EEpO.jpg
 
Uglavnom uskolisni koliko se vidi na slici.Ne znam valjano rešenje.Kod mene sam probao da rešim Fusilade-om u punoj dozi ali to nije to.Ima li neko bolje i sigurnije rešenje?
 
Prska se zbog konkurencije korova.Ako se zapusti i korovi preovladaju lucerka gubi bitku i skraćuje joj se period trajanja(vek).
 
Tako je Matiću, uglavnom uskolisni. Raste u žbunovima, na mestima ima i mišjakinje. I ja tražim savet kako da ih se rešim.
 
Pankin koja doza po ha?
Izguglao sam da je Gallant super jedno od rešenja a evo i malo o njemu.

Pouzdano djelovanje preparata je posljedica sistemičnog djelovanja aktivne materije haloksifop, koji se nakon primjene raspoređuje unutar cijele biljke. GALLANT SUPER ne djeluje depresivno na gajenu kulturu čak i kada dodje do lokalnog predoziranja. Primjenjuje se nakon nicanja usjeva a posebno nakon njihovog intenzivnog rasta. Veoma je važno istaći da i naknadno izniklo sjeme trava biva potpuno obuhvaćeno djelovanjem aktivne materije preko rezidualnog zemljišnog filma koji ostaje na površini zemljišta. Ovaj dodatni efekat haloksifopa obezbjeđuje produženo djelovanje preparata i 2-3 nedelje nakon primjene preparata. Prskanje se mora završiti najkasnije 2 sata poslije kiše. Efi kasnost preparata i brzina djelovanja se može umanjiti u uslovima ekstremno visokih temperatura i visoke vlage.

Spektar djelovanja: Uspješno suzbija najopasnije travne korove i to: divlji sirak iz sjemena i rizoma (Sorgumhalepense), svračica (Digitariassp.), proso (Echinochloacruss-galli), livadarka (Poaannua), muhar (Setarisspp.), pirevina (Agropyrum repens), zubača (Cynodondactylon)

Primjena:

GALLANT SUPER se primjenjuje u sljedećim količinama:

- 0,4 l/ha zasuzbijanjesamoniklihžita u fazi 1-3 razvijena lista ;

- 0,5 l/ha zasuzbijanjejednogodišnjihtavnihkorova u fazi 1-3 lista ;

- 1 l/ha zasuzbijanjevišegodišnjihtravnihkorovavisine 10-15 cm.

U EU GALLANT SUPER se koristi u usjevima: lucerke, krompira, breskva, bundeva, celer, cvekla, dinja, duvan, grašak, hmelj, kupus, lubenica, mrkva, pasulj, stočna repa, paradajz, peršun, salata, špinat, crnog luka, paprike, maline, šumske rasadnice, ukrasno cvijeće.

 
Ja sam išao sa 1l agila i sve je dobilo pšenice je bilo i u klasu i osušila se samo joj je trebalo 20dana dok ovo manje je sve dobilo za par dana
 
Sad me covek zove nudi 500e/kj na godinu,reko nije na prodaju koliko god nakosim bolje od 500e,neko je pitao za cenu kosnje pa eto da se orijentise ovo je minimum po meni.
 
Nazad
Vrh