Kukuruz 2024

I Kod njih je bitno kondicija oko 4,5 lista ,ne kod nicanja . Kod nicanja je bitno samo da bude ujednaceno ,zasticeno od crva , a problem rane sjetve i hladne zemlje je obicno sto nejednako nice .Fleks hibrid ako ima lose uslove oko 5og lista moze da ima manji klip. Tako je teoretski
 
Martovska setva, "hvatana vlaga" dok je još bilo:
fa81bb340b8dee4498d1ff4bb04cefe9.jpg


Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
 
Situacija je zabrinjavajuća, ratarstvo će izgleda pasti i ove godine, ja sam sve pripremio da zaljevam kukuruz sa sistemom KPK. Uložio sam maksimum da nemože biti više. Sad me muči dali ovaj stres sa mrazom može da utiče na genetski potencijal kukuruza, ako može dolazim do razmišljanja dali da startujem uopšte zaljevanje ove godine.
Iz iskustva sa zalivanjem šećerca:
KPK funkcioniše prvi dan. Sutra izađeš, sa 100 spojnica i ne možeš postići da pokrpiš koliko vrane pokljucaju. Ili nemate vrane, miševe, zečeve...?
 
Ovo je svima domaći zadatak bolju setvu ove godine i nicanje nisam video, i za ove neverne što su ubedjeni da visoki setveni ne seje dobro. pa evo gospodo nevernici gledajte i učite se,samo bez tih predrasuda i sujete biće svima i napretka i boljitka.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh