Herbicidi u soji

Ove godine na sve sto je posejano isao sam sa pola Maxa i pola Metribuzina pa cemo videti. Prvi put ove godine je ovakva primena.
Nisam stigao povaljati a sejano je u vlaznom setvenom sloju i pokisle kolko tolko nakon setve.
 
Šta preporučujete za sirak (iz semena i rizoma) u soji? Soja je još u fazi nicanja, a sirak ima 10-15 cm iako sam u tretman na crno dodao i 3l/ha totala.
 
Ja lično nikada nisam prskao soju od sirka tako malu. Kakvo je stanje sa širokolisnim korovima? Ipak bi bilo najbolje da se javi neki iskusniji član foruma da ti pojasni.
 
Ja lično nikada nisam prskao soju od sirka tako malu. Kakvo je stanje sa širokolisnim korovima? Ipak bi bilo najbolje da se javi neki iskusniji član foruma da ti pojasni.
Širokolisnih nema, samo sirak. Predusev bio kukuruz kad sam ga prošle godine prskao od sirka ubrzo pala kiša pa je prskanje samo delimično uspelo. Ni sad kada sam sejao i prskao dubinsko nije bilo strašno, a sad ko da ga je neko rasadio 😃
 
Ambroziju koju je setvospremac pokidao ii ostala prekrivena zemljom na vlagu pocela da izbacuje nove bele zile i da se opet prima i ako se ona bila skoro osusila ispod zemlje... Ovo prvu put vidim u zivotu 😵‍💫
 
Poslednja izmena:
Moja kombinacija 1,2likarusa, 2l bentazona, 5g sinfonija i 300ml rampe po hektaru puna doza. Imam soju gde je već u trećoj trolisci a ambrozija tek krenula. Nju ću za par dana punom dozom da oprskam a ostale gde je prva druga troliska sa pola ove doze pa za 7 dana da ponovim. Uvek sam do sada radio u splitu, ali ove godine zbog kasnijeg nicanja korova ću morati neke parcele odjednom da radim.
 
Mozes soju od sirka da prskas ali znaj da sigurno ces jos jednom samo promenis aktivnu materiju

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
 
Nazad
Vrh