Herbicidi u kukuruzu

Значи хирошима оде у заборав...

Значи сад само нико + рим сулфурон + дикамба до 5 листа, или Принципал флех до 9!
 
Хормонски препарат. Док сам прскао матоном док се вратим да другог краја њиве татула и остали мекани корови попоадају. За чичак треба мало времена.
 
Idem 3-5 pera maton ili dikamba + rimsulfuron ako treba. Ima de je isla i Bonaca zbog kupine.
Kasnije idem terbutilazin,mezotrion i nikosulfuron.
 
Iskreno ne mućka mi se više.Od Terbutilazina i Mezotriona prskalica mi bude sva okrečena da joj jedva izvučem lice, sve se nalepi na grane i ram što me izrazito nervira a ovo je malo i fleksibilnije po pitanju primene, naravno ne znači da ću ga stalno koristiti, ako zataji, ćao, ne raspravljaj se s'mene. 😁
 
Izađe on i u pšenici ali prve ponike sredi mraz a kasnije hemija za širokolisne u pšenici, kasnije ako je kišno leto bude ga po strništu.
Prospe se tu dosta semena i ume da niče 3-4 godine.
Najteže ga je suzbiti u soji.
 
Juce sam uspeo da odradim prskanje kukuruza Hirosimom. Uz dodatak Dikambe. Ima ga 4-5 listova. Prskanje na crno nikako nije uspelo. Valjda nece mu skoditi ovih par dana sa nizim jutarnjim temp? Ostalo mi malo u prskalici i sa tim sam isprskao jednu parcelu gde je prava botanicka basta. Boca je do farova i pocinje da cvetava. A i ostalih korova ima u velikom broju i poveceg rasta. Bas hocu da vidim kako ce reagovati Hirosima ovde. Inace planiram tu i jos 2 parcele da istarupiram pa onda kad bude novi ponik onda isprskam sa totalom i onfa je obradim i spremim za jesen i psenicu.
 
Do sad sam uspesno resavao divlji suncokret sa 0.25L/ha mezotrion+1L/ha terbis+nikosulfuron 1.2L/ha.
Imam na nekih 15kj i ove godine divljaka gde se nisu videli redovi kukuruza kad sam prskao,videcemo kako ce odraditi ove godine.
 
Radio neko kukuruze sa Max 51?
Nekad je bio Pledge sa istom AM registrovan i za kukuruze na crno.
Ja sam jednu njivu 3 ha gde je bilo strašno Ambrozije i suncokreta odradio sa 80 g pa ha + pola doze Medeye, na crno.A pre toga Total i Terbutalazin 1 lit po ha i total 3 lit po ha.
Nikao je odlično sve izgorelo od gore.Došlo 30+ lit kiše eno sav je požutio i izlomili se listovi.

 
И твој је ко мој,да извинеш на изразу,имам једну парцелу где се пати страшно,јуче сам прскао једва сам назирао врсту.а и буба га осакатила.
 
Malo je to možda puno zemljišne hemije a malo vodenog taloga (suša) tojest verovatno biljke usled suše povlače više vlagu iz gonjeg sloja a tu je trenutno gro hemije a plus bez protektanta i hteli mi priznati ili ne još je i dalje hladnjikavo još ako je lošija zemlja (teža), možda grešim ali ja to tako vidim.
 
Da li je jaka doza da ne oprlji kukuruz?

Rimsulfuron 20gr /Ha

Nikosulfuron (nicostock) 1.2L / Ha

Dikamba (motikan) 0.7L / Ha

flurokspir-meptil-heptil (stockplus) 0.8L / Ha
 
Nazad
Vrh