Dekalb hibridi kukuruza (Monsanto)

Iwanho znam da je to odlika BC hibrida jer sam ih sejao nekoliko godina i svi do jednog imaju tu osobinu.Nisu bili loši kako za berbu u klipu tako i za skidanje u zrnu dok nisu s.ebali seme pa u setvenoj jedinici određenog hibrida dobiješ sve moguće i nemoguće fao grupe.Više nemaju šansu kod mene a ovu karakteristiku imao je i DKC 5276 prošle godine kod mene.

5276 je hibrid kojeg ce tesko zameniti neki drugi. Pre svega standardan i kajem se sto prosle godine vise ga nisam posejao. U dobroj godini zna da eksplodira i na losijem zemljistu, ume da nosi po 2 klipa ali u setvi na 19 - 21 malo redje. Sejao sam ga jedno 6 godina za redom u vecem procentu od drugih hibrida. U svakom slucaju odlican hibrid.

Hvala obojici. :ppozdrav:

Maticu,
upravo zbog lošeg sjemena (klijavosti) razmišljam o prelasku na neku drugu marku (osim Pioneera).
Kakva je stabljika (visina, čvrstoća) i na koju visinu je nasađen klip kod DKC 5276?

5276 je hibrid kojeg ce tesko zameniti neki drugi. Pre svega standardan i kajem se sto prosle godine vise ga nisam posejao. U dobroj godini zna da eksplodira i na losijem zemljistu, ume da nosi po 2 klipa ali u setvi na 19 - 21 malo redje. Sejao sam ga jedno 6 godina za redom u vecem procentu od drugih hibrida. U svakom slucaju odlican hibrid.
Kod mene je 5276 prosle godine bio fantastican. Verovatno cu ga sejati i ove godine.

Videcemo njegovu zamenu 5215 kako ce ga zamenuti.
Kako to da uvek menjaju najbolji i najjeftiniji hibrid. Bas bih se iznenadio da zamena bude skuplja :osmeh:

Jedno pitanje za ljubitelje dekalba dkc 5007 cena semena je 16500 a cena dkc 5031 19.500 razlika je 3000 din to je 200kg kukuruza posto je kukuruz celih 15 din da li mislite da 5031 moze da opravda tu razliku i da rodi jos vise ?

Moje iskustvo je da rodi isto kao 5031 a ima nizu vlagu. Slican su fao, moguce da mi se zalomilo tako u oprasivanju da je 5007 imao idelano vreme a 5031 nije.

Kolege upoređujte hibride samo kad su na istoj paceli, ja ću ove godine imati svoj mini ogled ako se neotegne setva.Ove godine od DKC-a 4717, 5068, 4943 i 5031.

Isti fao i isti dan setva(na istoj parceli) tako se radi ogled, nešto slično sam imao pre par godina.

Razumem Mico, ali ti kazem iz sopstevenog iskustva uradi 2 hibrida 5.4. setvu, pa onda 15.4 ista ta dva hibrida i moze da se desi da u prvom ponavljanju prvi bude bolji, a u drugom drugi.

Nazad
Vrh