Pozdrav povrtlarima! 20g bavim se plstenickom proizvodnjom ranog povrca, na 1kj. U zadnjih 5 godina nisam prosirivao povrsinu pod plastenicima , jer nisam video neku veliku isplativost, mada svu robu plasiram na zelenoj piaci u Beceju. Folije uvek sam, sam izgradjivao i podizao, ove uvozne su jako lepe, jako prakticne jako dugotrajne, ali dok se isplate ode 10 godina, narocito ako se uzmu na kredit. Od prve strane sam prolistao forum, ima puno jako korisnih informacija u vezi izgradnje satora. Dodao bi da za nase podneblje , zbog snega , koja za jednu noc ume da nanese i do 30cm , nije lose za najlone od 12 m sireine satre postaviti na 7,5 m da budu strmiji, da nikad ne morate cistiti sneg sa njih. Lukovi ovako ojacani sa 10 armaturom i cik cak zavareni jako su dobri , ali nije lose popreko ih povezati na 2,20 od tla, sa 3/4 cola cevi tako se dobija i drzac za uzduzno postavljane zica za vezivanje biljaka. Postavicu par slika da se vidi na sta sam mislio, Ove plastenici su 100m duzine, stoje desetak godina bez problema kod mene, gde su jaki vetrovi i sneg goze da iznenadi. Pozz