Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ovo su neke smernice ali vise za ove vegetativne podloge, mada po ovome ako skratite bocne grane za 1/3 dobijate tu metlu od 3-4 grane i onda ostavljate samo 2 u nekom najboljem (suprotnom) rasporedu.Pozdrav,ljudi
Molim za pomoć kako orezati trešnju u drugoj godini?
U prvoj godini sam skratio sadnicu po preporuci. Sada imam 3 bočna porasta (preko 60 cm) i vodilicu.
Želim da formiram poboljšanu piramidu.
Ako sam dobro razumeo iščitavanjem teme vodilicu prekraćujem na jedno 40-50 cm,
a bočne grane skraćujem za 1/3 na donji pupoljak?
Kod one druge mislim da nije problem da se napravi razmak između ramenih i ugao je...(mogle su da budu i otvorenije)dobar.To sam uzeo sadnice malo na prečac,aj ko velim da nemam samo ove naše ruže a kažu ljudi da je novosadska dobra pa sam je na par mesta upario sa najboljom da se trkaju.
Ona prva je baš za razmišljanje kud je uze taku.Ima te neka grančice al su na 1 cm i pod oštrim uglom i baš visoko a čini mi se da kod kajsije tu više povijanja nema.?Ja sam nešto razmišljao od kad sam je prvi put video da ako ima 3-4 pupoljka tu može uz znanje da se izvede kruna.LM mislio sam na fiknem ceo onaj vrh sa grančicama i iz pupoljaka ispod izvedem lepo vazu po svom.?Pa ako ne uspe posadiću novu.
Ovaj gornji buket grana samo fik i gotovo ovde dole pokusaj rovasenjem da dobijes jos 1-2 grane suprotno od ovih (ovo zutom). Ostavi 3 ramene grane koje budu imale najbolji raspored, ostale odseci u zelenoj rezidbi. I to je to...
E, nema potrebe za rovašenjem kad se radi o vrhu provodnice. Samo bih podigao rez odmah ispod buketića, da ostane duži patrljak sa više pupoljaka...