Subvencije poljoprivredi za 2014

Kako mi se cini tolko smo navikli na kojekakve zavrzlame i raznu papirologiju da ce nam cak faliti ako bude ovako jednostavno 6000(NA RACUN UZ VEROVATNO SAMO ZAHTEV),3000 DIN (20 LITARA) BILO GDE SIPATI NAFTU I 3000 ZA DJUBRIVO (treba kupiti mozda nekih 75kg vestaka po hektaru)

Kod nas na NIS-u nema gasnog ulja do 15.4. a račune za evro dizel ne overavaju. Kod privatnika ima samo evro dizela a overavaju račune.

Evo ja kao sirotinja iz srbije sa 4 hektara zemlje pokusavam u zadnjih 10 strana da razumem ovo u vezi subvencija i nema sanse da skockam u glavi,nije mi jasno djubrivo,sta 3000 za djubrivo,sta 27-28din za djubrivo,sta 400 kg po hektaru,sve to objavise na televiziji na sva zvona,uopste ne razumem koje djubrivo kupujem po kojoj ceni,ajd za gorivo razumem da moram da platim punu cenu pa da cekam povracaj o kukovom letu za moje malo sirotinje a takvo je celo selo,a ovo za djubrivo je za mene misterija.

Kako mi se cini tolko smo navikli na kojekakve zavrzlame i raznu papirologiju da ce nam cak faliti ako bude ovako jednostavno 6000(NA RACUN UZ VEROVATNO SAMO ZAHTEV),3000 DIN (20 LITARA) BILO GDE SIPATI NAFTU I 3000 ZA DJUBRIVO (treba kupiti mozda nekih 75kg vestaka po hektaru)

Mozes li slucajno glasnije???:osmeh: da bi @daner shvatio matematiku iz prvog razreda osnovne!!! Treba da ti se zahvali do neba sad. Mislim stvarno nema smisla postavljati takvo pitanje!

Kod nas na NIS-u nema gasnog ulja do 15.4. a račune za evro dizel ne overavaju. Kod privatnika ima samo evro dizela a overavaju račune.
Tu informaciju sam ja preneo prošle nedelje. Zašto je NIS stopirao overavanje tj. pečatiranje računa ako će oni kako kaže ministar da važe još od 01.01.? Neverujem da bi NIS išao protiv kupaca...Ne znam ko zna šta će još tu da se izdešava? ...Ludo burazeri, luuudoooo....

Aj zivotati ne izigravaj nekog pametnjakovica . Pitam jer kad bolje razmislis prosle god su vracali 50 din po litri , 50 din je 33% od cene , sto mu ga ispadne ako sam hteo da mi vrate 3000 po hektaru sam trebao potrositi nafte 9000 din ili ti 60 litara.

U izjavama ministra i dugih organa pominje se samo, o 3000+ 3000 za gorivo i djubrivo (po nekom neraazumljivomm obrascu), niko ne pominje 6000, kao što reče jedan naš cenjeni kolega. Ako je već teorijski sve spremno i razradjeno u njihovim glavaama, zar je teško ispisati isto to na papiru, čini mi se da je ovo neka vrlo smišljena ispala, samo treba videti o čemu je reč ali mislim da će da se servira usred radova kad ne budemo mogli da se pobunimo. Ili se čeka propaganda pred formiranje vlade.Ozbiljna situacija!

quote_icon.png
Citiram: Ras

Mozes li slucajno glasnije???:osmeh: da bi @daner shvatio matematiku iz prvog razreda osnovne!!! Treba da ti se zahvali do neba sad. Mislim stvarno nema smisla postavljati takvo pitanje!

Dobro, matematika je za prvi razred osnovne. Da rezimiramo. Subvencije za 2014 g. 12.000 din, 6.000 din na racun, 3.000 din za vestak ( oko 75 kg/ha) i 3.000 din za gorivo (20 lit), 10 lit za prolecne i 10 lit za jesenje radove. :ppozdrav:

Poslednja izmena:
jel lane bilo 6000 za gorivo,jeste!,jel bilo 50din po litri,jeste!,sto znaci 120l/ha x 50din = 6000dinara,e tako i ove godine 3000din za gorivo,odnosno 60l/ha x 50din = 3000dinara, nema veze prolece-jesen,mozes kupiti sve u prolece i predati.,to sam ja razumeo ministra i tako jedino ima logike,a za vestak ne znam kako ce biti odnosno kije paritet.Malo slusajte kad neko nesto govori,da ne bi bili kasnije zaj..ani.

Pa kako 75kg vestaka po hektaru kad su lepo najavili da ce se dobijati 400 kg po hektaru vestaka,na dnevniku,koga oni farbaju.

Evo potrudicu se jos jednom. Za na primer 10ha zemlje treba da predas racune u vrednosti od 30000din. Da li ces kupiti NPK, ureu ili Yaru nije bitno, Znaci nista nije vezano za kilazu. Sto se tice 400 kg po ha to je maksimum koji moze da se uzme po 28din. Znaci za 10ha maksimum 4 tone.To je verovatno iz robnih rezervi i to ce uspeti da uzmu samo veci igraci i to nema nikakve veze sa subvencijama.

mi samo slusamo i prihvatmo sve sto misitrastvo kaze i odluci a svi smo nezdovljni i godinama nas zezaju kkao stignu a mi cutimo i komentrisemo nasu filozvofiju e braco paori kad budeo shavtili da od nas sve zavisi i da mi zadnju rec imammo bice od nas nesto ovako samo prazme price,samo se pitam dokle ovako da nas zezaju dokle niko nista neprduzima svi cutimo kao da samo zadvoljni a oni to vide kad cute paori psti ih sve je o,k dokle bre vise da nas zezaju dokle moze neko da mi kaze iskreno!

Evo potrudicu se jos jednom. Za na primer 10ha zemlje treba da predas racune u vrednosti od 30000din. Da li ces kupiti NPK, ureu ili Yaru nije bitno, Znaci nista nije vezano za kilazu. Sto se tice 400 kg po ha to je maksimum koji moze da se uzme po 28din. Znaci za 10ha maksimum 4 tone.To je verovatno iz robnih rezervi i to ce uspeti da uzmu samo veci igraci i to nema nikakve veze sa subvencijama.
Stvarno nemoj da se ljutis ali ja nista ne razumem u potpunosti.Mislim koja smrdljiva subvencionisana cena od 28 dinara,do juce je KAN kod nas bio za te pare,sad je 31, a niko nije spominjao na TV robne rezerve,spominjali su neke nepovezane stvari oko te cene od 28 din,400 kila po hektaru i 3000 din,kad to cujem to sve nema veze sa vezom:osmeh:.Za mojih 4 hektara(imam jos jedan hektar ali ne resen imovinsko pravni postupak) treba da predam racune u vrednosti od 12000 din i mogu za te pare da kupim 300kg NPK,sta da radim sa tim,neka hvala ovaj zakon je ipak pravljen kao i svi ostali za velike igrace.

Koliko sam ja razumeo minimalno moras potrositi goriva za 3000 dinara i toliko vestaka po hektaru, sto se tice subvencija. sve to dobro jer po meni mnogo veci broj paora ce to iskoristiti,
Samo malo je nelogicno da gasnog ulja nema u prometu od 01.01.vec od 15.04. ali mislim da je i to sa razlogom, jer hoce da prodaju vecu kolicinu Ed, e sada dal ce da priznaju Ed i onima koji koriste gasno ulje neznam, koliko se secam pre se morala fotokopirati saobracajna dozvola traktora, da taj traktor koristi Ed i onda su priznali racune od Ed,ne bi me cudilo da i sada to traze.

Nazad
Vrh