ZICAPROM
Član
Ja još uvek nisam čuo neki pravi savet za sprečavanje zagorevanja pasirane komine u kazanu bez mešača. Za 3 ili 4 dana ću peći nešto malo iz podbira pa ćemo probati ali nešto me ne greje sunce.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Moze, moze pesak da spreci zagorevanje.Koja je svrha peska i kako on može da spreči zagorevanje ?
Kolega Matke treba Vama jos dosta mleka da popijete da bi dosli do rakije.Posle svinjske masti kolega North ARMY pesak je bio nešto što se moglo očekivati kao rešenje od vas, mogu samo da zamislim šta se desi sa dnom kazana koji ima mešač i ugrađen elektro pogon mešača, da je debeo i 10 mm teško da bi izdržao jednu sezonu.
Koja je svrha peska i kako on može da spreči zagorevanje ?
ja sam zagorevanje riješio ovako na dno kotla stavim jednu pripremu napravljenu od bakra debljine 2mm koja je slična ljevku znaći na dno dođe šira površina koja prima gore ide u konus na to sam zakovicama priheftao cijev koja ide do vrha kotla i po cijevi i po konusu su izbušene rupe 8mm tako da samo tekućina iz koma može doči do dna kotla najteže je bilo peći rakiju od vinogradarskih breskvi jako su zagarale odkada imam ovu stvar nemam više briga sa zagaranjem