Vlašićka (Travnička) pramenka

pg]
imgp2022.jpg
[/url]

Volio bi cuti misljenje odgajivaca travnickih ovaca o ova dva momka,moj prijatelj ih uzgaja ali ja nemam iskustva sa njihovom selekcijom pa me interesuje sta korigovati u daljem uzgoju.Ojagnjeni su pocetkom proljeca a slikani u ljeto. Nisu vise zivi ali imaju dosta muskih i zenskih potomaka.

ali ove slike su ubacene preko opcije dodaj.rs i ljipo je napisano u upustvima da se ubacije kod za forume ili za forume sa pregledom ja ubacujem za forume za forume sa prekledom mi ne uspjeva samo se kod pojavi
molim da mi se razjesni licno kako da unesem kod za forume sa pregledom:ppozdrav:

---------- Poruka napisana u 17:33 ---------- Prethodna poruka je at 16:43 ----------

---------- Poruka napisana u 17:37 ---------- Prethodna poruka je at 17:33 ----------

Hvala puno na pomoci:ppozdrav:

Petrovo,kupio stric prosle godine 29og januara malo jagnje pramenke koje se gaji kod nas,izgleda isto kao i ove tvoje,hranio ga na jaslama i zaklao ove godine za Časne verige,tacno godinu dana star imao 80 kg,bas pravi ovan bio.

naravno samo hrana dobra a ti to ne stedis i ne sumljam da je imao toliko
ovaj ovan ima ruznu naviku voli da udari kad ga covjek zanemari

koliko je para druze ovaj ovan? cisto pitam. da znam koja je cjena odraslih priplodnih grla. jesi bio kod onog cove sto ima musku jagnjad, kako napreduju?

ovaj ovan je 450 KM ali ima ruznu narav hoce da udari
onog cicu nisam posjecivao snijeg uzasan nemoze se maketi daleko
vojvodjanin ako budes ga hranio kako treba izvuces dobrog ovna

Kolega to je ovca. Sećaš se da sam pisao u Chat-u da se i kod nas desilo čudo_Ona je sama došla na salaš, preskočila u tor i odvojila jedno jagnja od naših ovaca i odrhanila ga.
Prolazili su nomadi dan ranije i pretpostavljam da je izgubila svoje jagnje, pošto se videlo da je nedavno ojagnjena.E sad kako je ona nas pronašla Bog zna.Uglavnom redovno jagnji po jedno i odrhrani ga perfektno.

Zivot nema granica pa i taj njihov ovcij.Priroda je stvarno cudo!!!

Poslednja izmena:
Kod nas pocelo jagnjenje...prvo pa dvoje zenskih..blizanci.Ojagnila je u onoj hladnoci prije 7-8 dana.Ovca je prvi puta ojagnila i vime malo,slabo mlijeka ima pa ih moram na flasicu hraniti.Ostali jaganjci su krupni i mlijeka ima dovoljno.

---------- Poruka napisana u 11:58 ---------- Prethodna poruka je at 11:54 ----------

Ja sada video da treba da se umanjuju slike?Pokusao da izbrisem ali nece,tekst da ali url nece?.Koliko piksela prolazi ovdje?

kolega vojvodjaniin cuvaj je kao maskotu u stadu

Ostaje do prirodne smrti.Posmatrao sam je za vreme nevremena na paši.Dok ove naše pasu i nije ih baš briga za jagnjad ova pramenka se stalno postavlja kao štit jagnjetu, da je ono u zavetrini.Stvarno neverovatna životinja, evo i posle tri godine kod nas je nepoverljiva prema čoveku, kad je treba uhvatiti .....to je kao rodeo.

e bas tako, to je malo kod pramenki "nezgodno" sto su uvijek po malo divlje! moj kum je davno imao dvije ovce, otac mu kupio na pijaci. i sve e bilo dobro dok ih jednom prilikom nije pustio u ispust. kaze cim su ugledale svjetlost dana potrcale su koliko su mogle i u trku preskocile ogradu. cjeli dan ih je ganjao po selu. tek u neko doba noci kad su usle kod nekog covjeka u dvoriste uspio ih je uhvatiti. nastaje problem kad naviknu da preskacu ogradu, tad ih jedino ubiti, ili im stavljati bukagije. zlo zivo je onda sa njima!

moje se mene ne boje mugu ih na sred livade pomazit i uhvatit

---------- Poruka napisana u 17:41 ---------- Prethodna poruka je at 17:38 ----------

zarius ocisti inbox

---------- Poruka napisana 22-02-12 u 15:53 ---------- Prethodna poruka je 21-02-12 at 17:

evo malo i mojih jagnjadi

Nazad
Vrh