Savet oko kompa!

Moras da ubacis permission u drugu particiju. U koju zelis da pristupis. Dok god to ne uradis ne mozes joj pristupiti

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Uh, ovo mi malo govori. Možeš li mi malo pojasniti kako to da uradim?

- - - - - - - - - -

Pronašao sam kako! Ali mi to ne vredi mnogo. Evo u čemu je problem:

Dakle, prvo idem na Computer pa desni klik na particiju (npr. D) koju hoću da bude vidljiva u mreži, pa biram advanced sharing, pa tamo otkačim share this folder. I onda mi eksterni video plejer preko mreže vidi tu particiju D, ali kad hoću u nju prijavljuje mi da u njoj nema medija fajlova.

A kod mene je otprilike ovako: d/crtani filmovi/Sunđer Bob/sezona 5/pa onda ovde (u folderu sezona 5) u mp4 formatu pojedinačne epizode. Kako sad da mi taj eksterni video plejer vidi kroz mrežu te pojedinačne epizode?

I dalje nisi permission upalio . ukljucio si samo sharing. Ima na youtube kako se pali nmg sad komp njakati dete mi spava. A ne znam tacno napisati na pamet

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Bravo @daner! Uspeo sam! :ppozdrav:

Pomogao mi je klip sa youtuba https://www.youtube.com/watch?v=6-W3L3Luvfw , samo što sam osim ovog u klipu morao ući još i u tab Security pa editovati Group or user names tako što sam dodao Everyone i dodelio mu samo Read (kontam da ako bi se radilo o mreži dva kompa da bi onda trebalo da ide Full control, ali pošto je reč o eksternom plejeru njemu je dosta i samo da čita podatke).

E sad tu ima još malo problema, ali mislim da je to već do plejera a ne do podešavanja mreže u Windowsu. Desi se npr. da plejer otvori neki folder u kome su video klipovi i da neće da pusti neke (nisam isprobavao, ali verovatno i sve) klipove iz tog foldera jer navodno ne podržava taj format (npr. avi). Ali u nekom drugom folderu redovno pusti klip u istom tom formatu. Tu sad već ne znam o čemu se radi, ali i ovo mi je dovoljno.

Ovim sam dobio da mogu da pustim nekom neki klip iz kompa, a da ja istovremeno radim na kompu nešto drugo (čitaj surfujem). :osmeh:
To sam na starom kompu rešavao tako što sam tv izlaz iz grafičke kartice povezao sa tv-om i namestio da na tv-u ide klip a na monitoru desktop. E sad sa ovim novim kompom imam samo hdmi izlaz (za tv) na grafičkoj, a televizor mi je stari sa katodnom cevi bez hdmi priključka. Tako sam iskoristio ovaj zaboravljeni plejer i premostio vreme dok se ne modernizujem.

I još nešto, nadam se da nisam nikog iritirao sa ovim silnim pitanjima, ali sam prosto želeo da naučim sam da podesim neke stvari i da ne moram uvek nekog da cimam da dođe da mi podesi komp. Ako su još nekom pomogla ova uputstva onda je još bolje!

Hvala svima puno koji su mi nesebično pomogli! :ppozdrav:

(al' pitaću ja vas još svašta nešto o kompu... :osmeh: )

Opet ja, nije me dugo bilo. :haha:

Ovako, na starom kompu sam imao WinXP i koristio sam Outlook Express za mail. Mail mi je Telekomov. Pošto nisam imao instalaciju pokušao sam da skinem taj program sa neta i vidim da on ne radi na Win7. Ok, nije problem, ja mail gotovo ni ne koristim, sem što povremeno očistim poruke kojim me zatrpava limundo i slični sajtovi, pa sam za te svrhe hteo da instaliram neki drugi program za mail, da ne idem preko browsera na webmail. Pogledao sam na netu šta se preporučuje i skinem program Opera Mail 1.0. E sad, on nema one opcije kod podešavanja acaunta kao OE, ili ja ne znam da to namestim.

Dakle, da li neko zna kako da taj program Opera Mail 1.0 namestim za telekomov mail, ili da mi preporučite neki drugi program (al' da je free)?

Хтео сам да поставим један занимљив видео са фејсбука на пољоинфо, али не умем. У овој теми има добрих познавалаца рада на рачунару, па бих молио да ми неко помогне, корак по корак, на српском. Хвала.

Ja ti savjetujem da postaviš na YouTube i ovdje samo iskopiraš link. Ako ne želiš da drugi mogu vidjeti, čekiraš opciju da samo mogu pogledati oni koji imaju direkt link.
A video klipove možeš snimiti i preko Tapatalka ako imas pametni tel. Toliko od mene. Pozdrav.

Хвала на одговору, али ми није помогло, чак ми је и терминологија коју си написао већином непозната. Ја на рачунару функционишем тако да читам из свеске где ми је написано корак по корак неког поступка. Овај видео се већ налази на фејсу (неко је поставио), а ја сам хтео да и други људи виде у теми "никад овако", а тиче се односа према пољопривреди.

Probaj ovako: kad otvoriš fejs gore u programu kojim ideš na net imaš adresu fejsa, nešto tipa https://www.facebook.com/.... E sad lepo izbriši u toj adresi onaj deo https://www i umesto njega napiši malo slovo m, sad bi ta tvoja adresa trebal da izgleda ovako m.facebook.com/... i klikneš enter. Kad si klikno enter onda ti se facebook otvori kao na mobilnom, i onda nađeš taj video koji želiš da pokažeš na forumu i pustiš ga na facebooku. Dok ide video staviš miša na njega i klikneš desnim tasterom miša i otvori ti se konteksni meni gde imaš opciju Copy Video Location i na nju klikneš levim tasterom. E onda otvoriš forum i u onim ikonicama u zaglavlju polja za odgovore izabereš ikonicu filmske trake. Kad klikneš na nju otvori ti se mali prozorčić u kojem imaš polje gde se upisuje adresa sa neta video klipa kojeg želiš da prikažeš. Staviš miša na to polje, klikneš desni klik na njemu i kad ti se otvori konteksni meni izabereš opciju paste i na njoj klikneš levi klik. Sad ti se ona adresa gde je tvoj klip sa facebooka iskopirala u to polje i još treba da stisneš OK i onda ti je video u poruci za forum. Nadam se da sam ti pomogao...

Možda ovaj forum ne podržava linkove iz faceeboka. Možda ti je najlakše da taj link ostaviš na forumu pa da ga mi otvorimo sami.

Ili da pokušaš još i ovo: pokušaj da umesto Copy Video Location klikneš na Save Video As i snimiš samo taj klip negde kod tebe u komp, sad je kao da si ga ti sam snimio kamerom. Sad kad imaš u kompu taj video nisi više vezan za facebook i njegovu adresu, samo što ja dalje ne znam kako se taj klip onda postavlja na forum pa ti to mora neko drugi objasniti...

Poslednja izmena:
А како се то ради? Буди друг, објасни незналици корак по корак, на српском. Снимак је веома "занимљив", а поставио бих га на тему "никад овако".

Pa prosto prepišeš adresu ovde u post. I mi onda unesemo tu adresu u naš program za internet (ja koristim Operu i Mozillu) i vidimo tu fb stranicu, pronađemo taj video u njoj i pogledamo ga.

(Ili je prekopiraš ako te mrzi da prekucavaš slovo po slovo, ako ne znaš kako evo: dakle prvo otvoriš tu fb stranicu, i onda vidiš gore adresu. Onda namestiš strelicu miša na tu adresu i kratko klikneš levi klik. Tad ti adresa poplavi. Onda opet namestiš strelicu miša na tu (sad plavu) adresu pa klikneš desni klik na nju i onda ti se otvori konteksni meni u kom biraš Copy). Zatim dođeš na forum, otvoriš polje za odgovor, namestiš strelicu miša u njega i klikneš desni klik. Otvori ti se opet sa strane konteksni meni u kom biraš Paste i tad ti se prekopira adresa u polje za odgovor na forumu. Na taj način se sve kopira, a ovde si konkretno sa par klikova uštedeo prekucavanje slova po slovo, a to nekad zna da bude baš puuuno slova i simbola.)

Ako je stranica velika i teško bi našli taj video u njoj, onda nam prepiši link samog videa, a kako doći do tog linka sam ti već objasnio ranije.

Код мене је све на српском, нема ни пасте ни осталих страних речи, а не видим ни адресу. Где се адреса налази?

Hajde ovako prvo. Pogledaj sad tu, ovde u forumu gde piše " http://poljoinfo.com/showthread.php?398-Savet-oko-kompa!&p=1162446#post1162446 ", negde u gornjem delu ekrana. Možda neće pisati ono "http://" već će početi od "poljoinfo.com/showthread.php..." (ili će samo pisati ovo poslednje bez tri tačke), nije ni bitno. Bitno je gde to piše. To je mesto gde se upisuje adresa!!! I iz tog polja (naravno kad je otvoren onaj tvoj fb) treba da prepišeš sve što piše ovde na forum da bi mi mogli otići na taj isti facebook profil da vidimo tvoj video.

Copy - kopiraj

Paste - E sad ne znam šta konkretno piše na srpskom Windowsu, ali nešto u stili zalepi, nalepi, umetni...

[video]https://video-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t42.1790-2/13666646_1600101230288708_710820759_n.mp4?efg=eyJ2 ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9zZCJ9&oh=11a367b975dcf5cb01 35c38feed1608c&oe=579B1242[/video]
Када у простор за писање "налепим" адресу видеа, има два реда слова и бројева (нисам бројао, рецимо 100), а у одговору се види тек четвртина, да ли је ту проблем?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh