Aco šta je promoter? Čovek od struke ili najobičniji trgovac koji želi da ti uvali svoju robu ili za neku lošu situaciju nađe izgovor.
Kod nas dolazi jedan gospodin M nije bitno iz koje semenske kuće i prvo što kaže "Vi Lokvanci ne znate ništa" onda mi skočio pritisak i napustim salu a on zemlje nema ni u saksiji.
Današnji posao 3 parcele sirtaki,solehio i apač zajednički prosek 4200 po kj (sve u kamionsku),najbolji mi se činio solehio mada ne bih se smeo kladiti.Sirtaki najlošiji kvalitet 77,9 mešani uzorak 79,9.Zemlja za nijansu lošijeg kvaliteta nego sa jučerašnjih parcela,razlog boljeg roda (po mom mišljenju) što su parcele orane i imalo je koliko toliko bolje bokorenje nego na tanjirano. Seme je original tako da ubuduće dajem prednost kupovnom semenu naravno uz proveru.
Prestavnik KWS za Srem,Perica.Mada mislim da je u pravu,nije mi se svidela ona voda ispod površine a sigurno da je oranje ove godine bilo bolje nego tanjiranje.Zemlja nije mogla da diše i zato se verovatno lošije i izbokorila.Ja kao ekonomista mislim da je tako..
- - - - - - - - - -
Danas radjen Igenio jad i beda 50m po h vlaga 11,5 hektolitar 82 sutra Balaton ubila nas voda celo prolece
Nisam ni ja baš neki optimista po pitanju prinosa.Mislim da je voda glavni krivac.U početku je bilo previše a posle malo.