Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Da li neko ima iskustva sa ovom sejalicom? Patent ulagaca je provereni Accord jedan metalni disk otvarac i jedan plasticni koji ima ulogu cistaca metalnog diska i sprecava obrusavanje na brazdicu pre nego sto seme udje u zemljiste. Dodatna oprema je gumeni tocak koji pritiska seme iza svakog reda.
2j5ds2g.jpg

sbhm2w.jpg

988236.jpg

Cena je 8900 evra + pdv , stim sto konacna cena zavisi od opreme koju sejalica poseduje. Izlozena sejalica je posedovala mehanicki hektarmetar,elektricno ukljucivanje stalnih tragova sa displejom u kabini ,hidraulicne markire na sajle i branu sa ravnim zicama (naravno i platformu za usipni kos). Ono sto mogu da kazem je da su ljudi fenomenalni za saradnju i zele da odgovore na sva pitanja i zahteve. Sto se tice same firme VICON tu ne treba mnogo da se govori , kupljena je od strane Kvernelanda , tako da je VICON sada PODBREND kompanije KVERNELAND GROUP. KOmpletna resenja su preuzeta od Kverneland ACCORD mehanicke sejalice, a ulagaci su isti i na pneumatskim ACCORD sejalicama. Seje od maka do pasulja. U slicnom cenovnom rangu sa slicnom opremom je jedino GASPARDO NINA od 3 m zahvata, stim sto NINA po meni ima losiji kvalitet, mogao bih da je poredim i sa par hiljada eura skupljim sejalicama bez problema, ne stidi se KUHN PREMIA 3m koja je preko 12 000 +pdv

kcdzt5.jpg

10zs6l5.jpg

2pyuwsx.jpg

ogml1c.jpg

21kbdvp.jpg

29w0gea.jpg

20ixk75.jpg

2pt7xfk.jpg

5cnz9.jpg

Al nabijaju cene te poznate firme,10k eura...aj da je 4 metra zahvata bar pa i pneumatska,ovako je puno.Da nam je potrebna sejalica ,uzeo bih onu Lidu 4 metra pneumatsku za mislim oko 8k eur,fer cena i ovde na forumu mislim da je neko vec ima,jeste da nema poznato ime,ali ne bolujem od toga.

Obrada mi ne igra ulogu,te varove,farbanje,tj finoce da nazovemo,bih gledao bas kod Vicona,za tu cenu i karakteristike sejalice treba da je sve pod konac.E sad jedino sto sam i hteo reci u prethodnom postu,ali nisam,kao sto i ti kazes Dragane, bas o tim ulagacima, tacno je da su odradjeni bolje kod Vicona,bar kolko vidim po slikama,no nije to neko poredjenje...ali 3 metra zahvata plus za oko 2k eura skuplja,i dalje Lida ima prednost,po meni.Nesto sto bi zaista znacilo puno,bi bila preciznost setve,tj kakva je kod Lide,ne sumnjam puno u preciznost Vicona,znaci ako je Lida i tu losija,puno,onda prednost ide Viconu,ali i dalje cena je jaka.

Lida je kopija Accord sejalice koliko sam ja skontao gledajući je.Drugar je ima i izuzetno je zadovoljan istom što se svega tiče.

Jeste kopija accorda generalno ali sam ulagac (disk) je losa kopija, ni blizu .Lida je 8,500+pdv ako sam dobro informisan .

Послато са GT-S7500 користећи Тапаток 2

Nazad
Vrh