Sirak stočni i metlaš

@idklecin znam da ste radili sa zitnim kombajnom ali me je zanimalo jel su obrtaji bubnja kao i zazori isto podeseni kao za zito?
jel moze seme koje se ovrsi ponovo sejati ili mora svake godine da se kupuje?
 
Svake godine se kupuje seme ,nije to skupo, broj obrtaja kombajna bude oko 700 i podesi se tako da se sa povrsine zrna sto bolje odstrane plevice.
 
Na sajtu N.S Instituta piše cena od 3.200 dinara za pakovanje od 5 kg koje je setvena norma za 1 k.j.
 
Idklecin jel ovo na 70 cm sejano?
Jel ima osim motikana način za suzbijanje divljeg sirka u sirku za zrno?

na 50 cm ,nazalost za taj divlji sirak iz semena nema leka osim motike ako seme nije tretirano protektantom kada je tretirano moze se prskati sa Dual Goldom od 1,3-1,5l po ha ali ga prosle godine skoro nije ni bilo , sirka je bilo na flekove i to je krenuo kada je pala jedna dobra kisa a sirak se nije mogao vise nicim prskati a ni kopati,nije smetao jer ga kombajn izduva jer je seme tog sirka iz semena lakse od ovog sirka tako da ako ga ima u nekoj manjoj meri nesmeta ,vazno je da nema ambrozije,zelja,tj.ovih korova cije je seme ili teze ili isto kao seme sirka po masi pa kombajn nemoze da ga izbaci napolje.
 
ima cjenik kad uđeš na krmno bilje .danas kupljen ns titan za silažu 135 din kg
 
ee video sam :) :) super i ja cu kupiti da posejem 10 ari za moje krave da jedu svezu zelenu masu :)
 
A koji je lančanik 16 ili 24?
Kod mene je druga sejalica da neduzim uglavnom setva ide sa 48 rupa 2,1mm otvori na rupi ,dubina setve 3 do 5cm zavisi od zemljista i pripreme,medjuredni razmak od 50cm ili 70 cm ,uglavnom rastojanje izmedju biljakaod 6 do 8 cm to sirak za vrsidbu sto isto zavisi od djubrenja,klase zemlje ali bi trebalo obezbediti oko 250.000 biljaka po ha ili oko 142-144.000 biljaka po katastarskom jutru
 
Ovo su mi napravili u Agrii i samo sam rekao vlasniku za šta mi treba on je odgovorio da zna o čemu je reč i da je radio ploče za sirak tako mi je i odradio.
Posejao sam samo jedne godine i bilo je ok sve dok nisam isprskao motivelom:zli:
 
a sto nisi isprskao na crno tj posle setve a pre nicanja??? ono sto samvideo na yutube korov u sirku nema nikakvih sansi kad poraste,i onda mi palo napamet zasto prskati kad ima 5-6 lista kad moze na crno?
 
Nazad
Vrh