Pasulj

Ујутро од 4 сата па до 9 сати док је роса.,непукне ни једна махуна!
 
probat ću ove godine sijati sa pneumatskom i primjeniti tvoje savjete......

najgora je trava u grahu, sve ostalo se još nekako i riješi, pogotovo kada je kišna godina, jednostavno se nemože ubiti.....
 
Čime prskate protiv bolesti?
Као прво и основно семе мора бити здраво не заражено у супротном можеш га ј....и!
Превентивно против бактериозе до почетка цветања било шта на бази бакра бакароксихлорид бакархидроксид...
После тога зависи од влажности године могу да га нападну антракноза и трулеж.Ја га нисам никад прскао против тога и нисам имао већих проблема.
 
Ove godine sejem prvi put pasulj na vecoj povrsini, do sada sam radio samo u basti za nase potrebe. Planiram da ga posejem na povrsini 3/4kj. Posto nemam svoje seme za tu povrsinu, a rizicno mi je uzimati od lokalnih prodavaca posto nisam siguran u seme, hteo bih da pitam ovde da li neko ima na prodaju iz okoline Sombora seme pasulja Sremac, ili kako ga ovde zovu zeleni pasulj. Kao i koja kolicina semena mi je potrebna za tu povrsinu?
 
Da li je neko koristio Slavol S za tretiranje semena pasulja i kako je nanosio preparat i koliko vremena pre setve? Da li je bilo nekog vidljivog efekta?
 
Ja sam ga koristio, ali sam ga mesao zajedno sa nitraginim. Prvo pomesao nitragin i slavol s u zamracenoj prostoriji I onda sve to izmesao u pasulju.
 
Sve sam , ali moj brat nije i nije imao tu brzinu klijanja. mada nije nesto bila velikarazlika ustepenu klijavosti. ove godine sam dobio zaogled booster 1 i 2. ove godine cu snjim da uradim tretman.
 
Kad mi poseješ pasulj sa ovom sejačicom:ppozdrav:
U mom kraju stvarno imam problem sa setvom.Imam oltovu mehaničku sa dva reda dali bi mogao da sejem sa njom i šta moram da odradim na sejalici?
 
Koji crni špartač.Imam imt 506 pa da suzim motike.frezirao sam papriku mislim da je bila na 50 ali proveriću.Koji preparat da kupim posle setve da prskam protiv trave.I Koje đubre sad ide pred setvu.ja se izvinjavam prvi put radim pasulj pa me interesuje.
 
Ја сам мислио да сејеш трактором а не мот.култиватором,извињавам се!
Прочитај бар десетак страна уназад па ћеш наћи шта те интересује.
 
Sejem traktorom ali sam mislio da freziram umesto da špartam.Čitaću i čitao sam ali ajde reko da pitam još jednom.Ok hvala na informacijama.

Interesovao me je međuredni prostor od 50cm dali mogu da uđem traktotom posle da ga prskam eventualno da ga špartam ako nađem neki špartač.Širina traktora je 165 cm kako se uklapa u koji međuredni prostor to me interesuje.
 
Kad mi poseješ pasulj sa ovom sejačicom:ppozdrav:
U mom kraju stvarno imam problem sa setvom.Imam oltovu mehaničku sa dva reda dali bi mogao da sejem sa njom i šta moram da odradim na sejalici?


radio sam i ja saoltovom, al 4 reda......i nije bilo loše, samo treba sporo tjerati, oko 3-4km/h, onda ide dobro......crne ploče su 14mm, pa sam širio rupe, skidač i izbacivač su ostali gore, i stavio prijenos na najgušće.....iako ako su krupnija zrna skidač se izvadi, ostavi se izbacivač......

ovako su bile izrezane ploče, sada nenađem sliku svojih ploča, al kada nađem, postavim.......

 
Nazad
Vrh