Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

  • Da

    Glasovi: 180 54,2%
  • Ne

    Glasovi: 152 45,8%

  • Ukupno glasača
    332
moze da se zna kada je najbolja cena! Samo treba znati sta da pratis. Unazad deset godina prodajem kukuruz po najvisij ceni ustvari od kada je kostic kupio poljoprivredni kombinat elan izbiste. Kukuruz je uvek najskuplji od polovine maja do kraja juna odnosno dok ne pocne zetva jecma i zita kada pocinje i pad kukuruza.

Ne znam koliko ti jer ovo tacno..ja zadnjih godina ne racunajuci 2013-tu hvatam maximalnu cenu krajem Jula...prosla godina u Junu sam dobijao 16.5-17 din..prodao krajem Jula po 19 din...svaka godina prica za sebe:sta:
 
Gene, lepa prica, nema sta. A da si u pravu - i nisi bas, cenu sigurno ne odredjuje mk sa elanovim silosima u Izbistu. I on kao i svi mi drugi prodaje robu kada mora, tj kada mu treba novac. A zdrava logika kaze da cena raste sto je dalja od berbe......, trebalo bi, ali cesto i nije tako.
Ima covek u Crepaji koji jos nije prodao lager od 2013. god, ne zato sto je cekao cenu, ili zna momenat, vec zato sto je ekonomski jak. E, to je pravi igrac.
 
Pa neznam kolko je pravi igrač ima i kod nas par njih koji imaju stari kukuruz ili čuvaju do pred samu berbu i posle krune jes da imaju novaca al ja nebi reko dasu jaki već pomalo::000::,no al svako ima svoju računicu po meni je najbolja cena tad kada čoveku treba novac on okruni i ulozi u nešto a ne da hrani miševe..pacove ..golubove i napomaze skladištare i posle da kazemo eh pametan ili jak paor:ppozdrav:izvinjavam se ako sam nekog uvredio
 
@DusanA: Kako cuva taj lager? Mi smo jedne sezone ostavili u cardaku dve godine, posle na krunjenju svako zrno izgledalo kao krofna :osmeh:
Kako god da okrenes ili ti pojedu misevi ili moljci ili trgovci :osmeh:
 
Prvo pa musko :haha:
Pazi, koliki NAM bio rod kukuruza ja se bas cudim da nam daju 15 +, da sam na njihovom mestu cena ne bi presla 10din. :ppozdrav:
Videces na jesen kad se seoski vele bogatasi unovce pa ode cena arende i vecito, pa kad sednu u Dzondere, glave gore, ne daj boze da se zateknes na cesti, nema te ko od sale!!!
 
Ja sam danas jednom koperantu predao u silos po 15din. i ujedno uspeo da na zmajevku natovarim tojest ovi što krune 8900kg zrna, pretovarili ljudcki, morao sam polako da se neprosipa.
 
NS 6030 stim da je imao i pokvarenog, ja sam se iznenadio kad mi je vagar rekao koliko ima a ponaročito što je bilo i kvarnog.
 
Nazad
Vrh