Rasipači mineralnog đubriva

U zitu je najbolje ako nema stalni tragova ili obeleziti tragove tj razmeriti sa stapom i najlon dzakom ili voditi dvojicu markiranata.Tako ce biti najmanje preklapanja a samim tim i poleganja zita.U drugim kulturama nije toliko vazno kao u zitu.
 
Hvala na odgovorima.Do daljnjeg je moj Vicon od 3t sa lulom i zahvatom 12m odlican.
 
Od ove godine nerazmisljam puno posto imam tragove,a dok nisam imao brojio sam krugove volana kad okrecem a u daljini nadjem neki markir,drvo,banderu....
 
Ja sam se okretao s rasirenom prskalicom (grane 10m) na ledini dok nisam dobio da kraj grane stoji na mjestu. Zapamtio u obje strane koliko moram okrenuti volan na 539 i do sad nije bilo problema. Rasipac imam zahvata 10m i radim na istu foru i s njim. Kad udjem u red, pratim taj red do kraja njive i krece okretanje opet i tako. Kad se jednom naprave tragovi, samo ih pratim.
 
Posto smo se morali na brzinu ponoviti a novaca za nesto bolje nije bilo izbor je ocigledan.
rasturivac.jpg

Svaki savet oko stelovanja kolicine makar okvirno je dobrodosao..
 
Ako nekoga zanima cena i informacija bilo koja moze se javiti u pp 1500 litara dva diska prohromski diskovi hidro otvaranje
slike.php
[/URL][/IMG]
 
Ako se nevaram to su careta rasipaci.Mane su sto je mesac izvucen direktno sa osovine lopatica,sto otvara hidraulicno oba otvora i po meni slabo kacenje za kubikazu koju imaju i naravno velika sirina bacanja.
Sa druge strane nisu skupi,laki za manipulaciju i daleko bolje resenje od ovih kao moj sa jednim diskom.
 
Kod mene u kraju ko ima takve rasipace ima i navigaciju.To je posao pravi.Kad stegne mraz bacaju i nocu.Ucrtaju jednom njive u navigaciju i mogu da bacaju po magli,snegu,noci.
Ima toga i kod nas, ali na zalost radna snaga je toliko jeftina, da dva markiranta to mogu dosta dobro i precizno da odrade po danu i po noci jedino je magla problem zbog opticke vidljivosti. A usput ucinis da neko ipak dostojanstveno zaradi parce hleba.
 
Kolko sam ja primetio da su isti samo se u nazivu proizvodjaca razlikuju, prodaje ih jos i firma MGM plamen iz Beceja
 
Nazad
Vrh