Torpedo

@ montoya Ja sam hteo da kazem da mi dx85 trosi manje od 577, à lakse je vukao iste masine. Zato sam prodao 577 i ostavio dx-a.
 
Kako god bilo. Ja bih pre izabrao 7506, nego 577. Pa bih pre izabrao 9006 nego 5106. Jedino od ovih manjih pre isao na imt, npr 549,565.
 
I koji manje troši u oranju?
jel su i tovoji torpedi pojačani na 120 konja
Minđušar,što brate ne priznaš da td 75 (u fabričkom izdanju) zna dobro da posrče u transportu već tu izvodiš kerefeke :haha:
 
Dok sam ga kupio,rasturili dicerencijal i ubrzali,tako da neznam u standardu u prevozu koliko trosi,al znam da je brena kod Janosa svake godine provela dosta kod majstora zbog pumpe hidraulike,a isto i druga brena,pa su obe otisle
 
dali torpedo 6006 83god. ima blokadu i gde se nalazi ?
Ima. To je menjac isti kao i na malim Torpedima a blokada se nalazi sa desne strane, ima jedna poluga ciji je jedan kraj na trubi a drugi je kod metalnog dela za noge. Ide iznad dobosa za rucnu kocnicu.
Evo slike. poluga je ispod cevi za dovod ulja u hidrauliku:
https://www.google.rs/search?hl=sr&...Farchive%2Findex.php%2Ft-164-p-8.html;640;480
-------------------------------------------
Nece da otvori pravi link zasliku, imas u toj grupi predzadnja slika vidi se deo poluge kako sam gore opisao
 
Glava kompresora ili karike. Skini glavu i probaj da rastavis one ventile i malo ih najfinijom vodenom smirglom oslajfujes. Umesto vode, bolje koristiti motorno ulje kad budes polirao. Karike kostaju oko 10-15e a trebalo bi da su 74mm. Njih bi mogao promeniti samo ako je kompresor bacao ulje. Imao sam taj problem na kamionu. Oslajfovao sam ventile i druka mnogo bolje. Pre je tek na pola gasa pocinjao da druka, a sada ide i na leru, samo dosta sporo.
 
To retko koja firma radi a te ventile je malo teze naci. Bolje nadji neki drugi kompresor na otpadu i skini glavu. Trebalo bi da dgovara od FAPa 1314, 1414, Rakovice, i ostalih domacih traktora. Sve ih je radila PPT Trstenik. Ventile lako mozes da proveris kad skines glavu. Na izlaz (izduvni ventil) dunes od izlaza za bocu i ako propusta ne valja a usisni povuces ustima vazduh i ako propusta isto ne valja. Ako je odjednom prestao da druka, mozda je uvikao neke prljavstine i samo treba ocistiti
Kompresor bi trebao biti ovakav kao na slici, samo je na Rakovici i FAPu pogon drugaciji:
https://www.google.rs/search?hl=sr&...257Cver4%257Ckamioni%257Cv4_01*JPG%2F;640;480
 
Gledam ovaj http://www.polovniautomobili.com/oglas5435795/torpedo_5506_adriatic/ krs vec duze vreme i razmisljam da li nesto vredi.Koliko vidim gume su mu sve nikakve,posto nije izlazio iz sume verovatno mu je i menjac los,a i diferencijal.Izgleda i hidraulika da mu nije u funkciji.Po meni on vredi mnogo manje nego sto ga vlasnik ceni.Sta mislite koliko bi realno vredelo tako nesto i koliko da mu ponudim,a da me ne napsuje?
 
Nazad
Vrh