ZMAJ kombajni

Nesto se razmisljam i hteo bih da pitam...Produzetak sabirne na sta se srafi?
Direkno na sabirnu ili guma od sabirne koja je siroka oko 7-8cm pa na nju produzetak?
 
Znaci ne ide ovako kao na slici?Morao sam ovako izmedju da stavim neku gumu koju sam dobio u garnituri,jer na produzetku i sabirne se rupe ne uklapaju ni po broju a ova guma je bas pasovala izmedju .Sad kako je bilo pre skidanja se nikako ne secam jer su bili prosli vise od 3 meseca nakon demontaze.
img1554.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

P.s,Najbolje bi bilo kada bi neko isto ovako slikao kraj sabirne.Kako kazu slika govori vise od hiljadu reci.
 
Poslednja izmena:
Zavrsio uspesno sezonu 2014.Uradio oko 170ha(psenica,suncokret,soja,kukuruz)bez i jednog jedinog kvara.
Inace dodao bi samo jos nesto posto smo pre sezone kukuruza pisali o problemima zaprljanosti sita sa ostacima tuluzine(olovke).Ubacio sam blindu cesljastog nastavka pod bubnja i za 80 ha kukuruza koliko je odradio ni jednom sita nisu vadjena zbog ciscenja.Komplet kukuruz odradjen sa zitnim sitom.
 
Na slici izgleda lepse zbog toga sto su nozevi ostreni nakon snimka.
I prvi otkidacki valjci od desno su malo rasireni (isto nakon snimka) jer su jako rano kidali tuluzinu, pa tako da taj tarup nije ni radio posao.

Nije Claas, ali sluzi i Zmaj.
 
Ljudi gde da kupim kosu za 143.kupio sam od lokalaca za 100 evra i nizasta nije.Mikron Sirig nema celu kompletnu kosu samo delovi Sumaher i Raspe nozevi.d.prsti itd
 
Zna li neko koje su spoljne i unutrasnje dimenzije kao i debljina kocionog diska kod 142,ne mislim na nutove vec samo mere ferode,?
 
Zmaj 142-problem piksne na anlaseru ----pitanje za poznavaoce probematike ? da li se menjaju piksne na njemu i kako se one mogu izvaditi.
 
Zavisi koji anaser imas stari ili novi tip,odnosno da li izgleda kao kod imt 533 ili 539,na noviji tip ih i sam mozes zameniti,ako je stari tip tu ne mozes sam nista uraditi,a dok kod novijeg nakon raklapanja biksne se lako izbijaju i navlace nove,ali je ipak bolje to prepustiti nekom auto-elektricaru.
 
  • Like
Reagovanja: Jug
Nazad
Vrh