Zmaj berači kukuruza

Juce sam peglao mog Zmaja u kombinaciji sa 539 3 sporohodnom na 1600-1750 obrtaja. Brani su ZP427 i AS 53(ili 52 ili 54) neki od ta dva,nabrao 7-8 cetvorotonki,poceli oko 15 do 8,a zavrsili malo pre 18h,znaci cirka 10 sati rada. I dalje ostajem pri misljenju da to nije prava brzina za branje,istina da ide,samo je pitanje dokle ce tako.



Sto nije prava brzina?
 
Da li bi neko hteo da mi docara (ako ima nekih) razliku izmedju Beraca Zmaj 211,212,213,214,216...... Da li je razlika u godistima proizvodnje pa je veci broj-mladji berac (valjda sam sve jednoredne nabrojao) Po konstukciji mislim da se se samo ova prva dva razlikuju po polozaju bunkera, ali mene zanima njihov rad, ucinak, najcesci kvarovi, preporucen trakror, t.j najmanja potrebna snaga traktora za uspesno funkcionisanje??

Druga stvar, da li ima razlike na zmaju 222 s i 222 rm??? Za s znam da ima sabirnu ravan za zrna kukuruza ali sta radi taj RM??
Izmedju 222 i 223, 224 , mislim da je samo godina izrade razlicita ali po konstrukciji i mehanizmu sva tri su relativno ista......

Ono najvaznije,( u pitanju je manji traktor), da li je bolje dvorednim zmajem 222 , pa ici sporije ili neki jednoredni pa ici brze po njivi...... Kolika je razlika u brzini hoda , potrosnja ionako lose nafte, ucinak u radu i slicno........ ::traktor1::
 
Najveci ucinak ima 216 jer ima 3 para valjaka i vetar,ali i najveca mana krta sasija koja zna da ispuca,pa onda krivi osovine,ali se uvek moze naci dobar primerak. Ovi ostali su manje vise slicni u radu.
 
Razlika izmedju 222s i 222rm je neznatna ,S nema rucnu hidrauliku ,RM ima hidraulicnu stopu a S stopu na vint uglavnom za rad nebitne razlike.
Vec izmedju 222 ,223 i 224 ima vecih razlika ,dvojka ima 8 valjaka za komusanje ,trojka i cetvorka imaju 12.Kod 2-ke i 3-ke kad podesavas visinu branja podesava se i vis. tarupa dok kod cetvorke tarup je fiksan ,ima razlike i u pogonu komusackih valjaka itd....
Asto se tice branja sa manjim traktorom ako je manji od 50ks nemoj dvoredi berac mucices i sebe i traktor.
 
Zetorom 4911 vec 7-8 godina bez problema rade upareno, do ove blatnjave godine nisam imao problema...... osim jednom sto se otkinuo sraf na kardanu, nisam stajao nigde, osim kada kipujem...... po ravnici........ ali kada je brdovitije, idem ja i tu, ali pod blokiracem i samo 3 sporohodno..... nista brze....
 
jedna iz berbe :osmeh:
0EJeSmj.jpg
[/URL][/IMG]
 
Bolje dodaj jos 500e i kupi 213, jeste da nece ni taj biti bog zna kakav, ali nije sigurno ni ovaj perfektan, cim je 900e.A 213 ipak on okrece bunker, vislje kipuje....
 
212 kiper
zisr4k.jpg


Prosle sezone je bio klip od kombajskog hedera.sad je ovaj plavac stavljen,kipuje samo tako.Moze 3 kosa da digne.
11azi9s.jpg


- - - - - - - - - -

[video=youtube_share;QxO8R26Brjk]http://youtu.be/QxO8R26Brjk[/video]
 
Zašto nemogu skinuti katalog delova za ZMAJ K2 sa foruma???

Hitno mi treba da vidim shemu gtribe što pogono srednej uvlačne lance, nešto mi se desilo unutra i jedna izlazna osovina se prestala vrteti, neznam dal je okrenulo kajlu ili je podrobilo zupčanik dole.
Dali je netko to več možda rastavljao pa ima kakav slikovni materijal??

Šta sve uopče treba poskidati s berača da bi se ta kockasta getriba izvukla van, dal ide van odispod ili se diže iznad van??





Evo, ovak ona izgleda.
 
Nazad
Vrh