SIP berači

Bobo mi pravi majstori posijemo 8 nekad i 12 redi uvratina pa okrecemo kako oces, a i zeleni traktori imaju drukcije kvačilo nego ti crveni :p
Šalim se, dobra stvar ima na rolopresi, kada su mi demonstrirali rad srce mi skoro stalo kad je ludak jedan smoto a kardan radi sve u svemu želja mi je to i na beraču al komšije nedaju :)
 
Kolega... Na njivi od 1-2 ili vise jutara jos i nekako 8 redi uvratina al na ovim coskovima koje sam brao je malo problematicno 8 redi uvratina imati. Kod nas se kukuruz sije tamo gdje moze doci samo traktor s beracem, na te njive kombajn ide svake prijestupne ;)

Ja sam uredno beracem isao 8 redi poprijeko da si napravim mjesta posto je 549 malo nespretan zbog prednje vuce. inace da je neki traktor bez prednjeg pogona, 6 redi dovoljno bez brige a i 4 reda uvratina prolazi bez brige. Kako je dosao kardan s duplim zglobom, preporodio sam se. jednostavno ne gasis berac i dok okreces on sve "izvrsi" nema da ga ugasim a u valjcima i elevatoru ima jos kukuruza kad ulazim u novi red i jednom kad se ukljuci berac, nema nikakvog trzanja po osovinama pa ponovnog "zalijetanja" beraca. jednostavno samo vozis i kipas ;)
 
Ja sam proslog leta zvao Agrosumadiju radi kardana za dvorednog Sempetera,ja sam hteo da kupim obican ali nisu imali cena mu je bila 120 eura imali su samo ovaj sa duplim zglobom a njegova cena je bila 350 eura,nisam ga tada kupio ali ove godine mislim da hocu posto je jako dobra stvar.
 
Zvao sam jedu firmu u N SADU cena Cerjak kardana sa duplim zglobom bsz sigurnosne glave je 250 e plus PDV sa sigurnnosnom glavom 32o e plus PDV ovde neko dobro zaradjuje, ako neko ima drugi predlog neka kaze proizvodjaca cenu i dali je zadovoljan proizvodom
 
Jedno pitanje,da li bilo izvodljivo da se mesto tarupa na dvorednom sempeteru dko 5501 ugradi roto secka?
Evo slike tarupa
dscf5951.jpg
 
Kod mene Cerjak (sirokougaoni) sljaka samo tako, dosao je uz masinui nema greske.
Cak ga savijam dok ne dodje do tocka bez iskljucivanja.
 
Zasto bi svi menjali tarup sa roto seckom??? Pa ja mislim da roto secka nema sta da trazi protiv tarupa!!!
 
Po meni ludost koja ne moze bit jeftinija od 300-400€, i opet sve isto imas nista ta rotosjecka bolje ne sjece od tarupa a imas prepravljanja i zafrkancija, original je original ;)
 
Znam da nece seci nista bolje od tarupa,al opet je traktoru lakse da tera rotosecku nego tarup koji je na ovom beracu dosta masivan i oduzima dosta snage traktoru.
 
Poslednja izmena:
Koliko Vi godišnje berete kukuruza, ako berete poprilicnu povrsinu potrosnja ce pasti i isplatit ce se brzo ako berete malo ne znam zasto, opet svatko zna sta radi ovo je moje mišljenje, a Vi znate kako je za Vas najbolje živili :ppozdrav:
 
Oberem 50 jutara,a rotosecku sam nasao na jednom otpadu za 250 eura da je skinem sa kukuruznog adaptera.
 
Hvala kolega moracu da ih skinem i odnesem da uporedim kad budem kupovao..

Isteglili su se i vise nemam mesta da ih naspanujem!!!!
 
Nazad
Vrh