ZMAJ kombajni

Kod mene na Univerzalu su bili pljosnati prsti i nisi se mogao namenjati tih plasticnih vodjica zabog loseg kvaliteta.Pre 15-ak godina sam preradio na okrugle prste i metalne vodjice i sad ide ko podmazano.Dobra stvar je sto su ranije na osovini(grivna osovina koja je suplja) stavljeni iglicasti lezajevi za svaki prst koji se podmazuju i to sam naravno ostavio.
Mislim da su na novijim hederima na osovini caure...
 
fotografija0010.jpg

Uspesno zavrsio sezonu samo kais otisao od bubnja pokosio je 185 jutara.
fotografija0016.jpg

fotografija0023.jpg
A kombajn i zeceve malo hvata tj vozac istrci i uhvati :haha:
 
Ne puni pre par godina sam imao problema kada je bila losa ona mala spirala sto je dugacka 20-25cm gore u bunkeru sto izbacuje,od tada nikakvih problema.
Kameni Da nismo jurili zeceve uradili bi lagano 200hektara :haha:
 
Da li je ovo razvodnik hidraulike od z 142? Prodavac ne zna, a kod mene na starom se nalazi neka budza na ge (oznacio sam crvenom gde se otprilike nalazi). Ovaj razvodnik nema tu "budzu":sta:



 
Razvodnik može da posluži ali nije nemoj to ugradjivati bez tog priključka kako kažeš na GE to ti je ventil da zaključa da nedodje do propadanja kada se radi sa kombajnom on polako spušta heder na dole ,naravno dok je novi neće praviti problema držaće ali će posle kroz eksploataciju polako da propušta i heder će da spušta dole , imo sam takav posao ugradim razvodnik medjutim posle su nastali problemi, heder naročito kukuruzni malo su teža sprava i pravi problem u radu znači bez tog ventila.
 
e uskoro ce i obecane slike nase prinove. usput da pitam jel zna neko kako bi mogao stupiti u kontakt sa uvazenim gospodinom panonstib? u fazi sam nabavke adaptera za kukuruz pa bi voleo da cujem koju pametnu..
 
Ne znam dal smem da okačim broj telefona...... Ustvari možeš i sam da ga pronadješ,samo ukucaj reč Panonstib u google.rs i samo će ti se kasti.
 
Razvodnik sigurno nije od 142 jer iako nema onu kako kazes budzu ne treba ni da ima regulator pritiska na sebi,pa je sad pitanje koja mu je unutra sema razvoda,sto inace pise na plocici ali taj broj moze da se indentifikuje samo iz kataloga Petoletke.
 
Pozdrav ljudi evo I mene posle duzeg vremena nije me bilo bio sam prezauzet.Imao sam goste,krstio dete u medjuvremenu nekih mesec dana nisam imao internet.Sezona je prosla uspesno sto se univerzala tice odlozen je I pokriven.Od gresaka samo jedna guna prednja unutarnja bila neka losa nije se dala okrpit to je kvar od 3000 dinara.Ostalo je proslo bez greske.Menjao bih heder za 3.6 ako koga interesuje preporucite me.Moj je takoreci nov sa reduktorom kose.Dobar je ide lepo nozevi su neosteceni.Ove godine smo se borili sa korovom ali zmaj je I tu odoleo.Eto tako stoje stvari.Mozda je ipak makžlko prevelik za moje potrebe ako ko hoce menjao bih za manji.U najgorem slucaju u prolece krece secenje hedera I to je to.Kombaj je odlican.Klim je spremna za ugradnju potmide srdjivanje kabine.
FNjEAW2.jpg
 
Mi smo danas zavrsili prepakivanje za kukuruz tj suncokret i na kraju primetim da nema 2 kljuca 19.Sutra ide ponovo rasklapanje jer su kljucevi ostali u skupljacu kamena kad smo blinde montirali.::samo bes:::udri:
 
Nazad
Vrh