Cena Suncokreta rod 2014.g.

cuo sam juce,doduse neproverena informacija,da neke zadruge pocinju da dele seme suncokreta dzabe. Kolegu su juce zvali da dodje nisam dobio informaciju o cemu se radi ali nadajmo se najboljem. U mome kraju su nije sejala soja 30 godina sada ljudi masovno seju na parcelama sa tezom zemljom, suncokreta ima jako malo. Nadam se da je neke uljare uhvatila panika sto je malo semena prodato i sada pokusavaju da na ovaj nacin,finansiranjem semena za setvu,da poprave stvar. Nadam se puno boljoj ceni suncokreta od proslogodisnjeg ali ne tako dobro ceni kao 2012.
 
Ja sam prošle nedelje baš čuo nešto, da je neka zadruga u Vladimirovcu izašla sa akontnom cenom. Prvo sam hteo da pitam ovde jel istina, ali posle sam se predomislio jer je cena bila za nepoverovati i pretpostavljam da je puštena buva. Navodno cena 45din.
 
ja sam cuo da ce biti cena 4000 din metar ali ima posejanog sunockreta i keri na rep puno je posejano tako da ce biti cena e sad kakav ce rod biti i kako se digne ovim lopovima videcemo kad dodje vreme
 
Naravno da nece SAMO, al ce uticati dosta!
Ako se stvore ogromni viskovi nece nam sigurno dati cenu 40-45din. mislim da se ne treba zanositi sa tim cenam jer obicno posle dodje razocaranje...pa blokade :haha:
 
Nazad
Vrh