Pneumatske sejalice za kukuruz

Kolege ako moze mala pomoc,kupio sam dve baterije i imam dva problema sa njima:

1.Baterije su bile sa uskim crevima,pa su prebacena vratanca za siroka creva.Ne znam iz kog razloga se desava da kada montiram plocu za kukuruz,mesaci grebu kanal na donjem delu baterije na slici i iskrive se,dok kada montiram ploce za sirak/repu,gde su mesaci manji to se ne desava,sta uraditi povodom toga?
Ne mogu da oznacim,ali je to ovaj mali kanal na dnu kucista sa slike:

baterija.jpg


2.Kada sam kupio sejalicu,na njoj su bili navareni ulagaci delom gibnja,sluze dobro,ali vidim da je vrh ulagaca malo spljosten,a za ove dve baterije sto sam uzeo kupio sam dva nova ulagaca,koji su dublji nekih 15 mm i vrh im je spicast.Da li bi vrh trebao da bude spicast ili ne?i da li da ih nekako brusilicom ili cime vec izravnam da budu jednaki?
 
Nisu ti mešači pod dobrim uglom,meni je se isto to dešavalo sa plamet pločama...malo sam ih turpijom doterao
što nisi uzeo sve nove ulagače,nisu skupi
glupo bi bilo da brusiš nov da ga doteraš ne visinu starog
Meni se lično ne sviđa kad ulagač ostavlja trag kao sekira,bilo bi dobro da ima malo zaobljenja na dnu brazde
 
Cudno mi je sto mi se to desava samo bateriji koju sam uzeo,na starim baterijama nisam imao taj problem,znaci nije problem da ih malo stesem turpijom?Da,mesaci ne kace strane kanala,nego samo dno...
Iskreno ne znam ni sam zasto nisam uzeo i te nove,valjda zato sto su radjeni od gibnja,pa kao trajace mnogo duze...Mislio sam da i ove stare odnesem da se navare,ali videcu jos,ako nista,moracu ove nove malo da skratim,jer i tako ne verujem da ce trajati ne znam koliko.Poredjenja radi,kada sam skinuo ulagac sto je bio na njima (baterije su od uvozne Nodetke) i uporedio ga sa kupljenim,stari je bez preterivanja bio tezi bar 2-3 puta.
Montoya koliko bi po tebi trebalo da bude sirok vrh raonika kada se zaobli?
 
Zainteresovan sam za novu ,, agriju,,pa me interesuje kakva je u soji, dal drzi dobro,verovatno pise negde pa da ne listam.
 
Nazad
Vrh