MTZ Belarus

Izgleda meni da je Belarus traktor sa bezbroj mogucnosti... :osmeh: Mozda je on jeftin,nekonforan,nema raznorazne spravice za lagodan rad,ali je zato uvek tu gde treba da se zapne i gde treba da se radi!!! Ja mislim da ni onaj sto ga konstruisao nezna sta sve moze na njega da se ugradi... :haha: :haha:
 
Tu gde je izvod pogona vitla na menjaču postavljen na starim 82-ama su ugrađivali neki reduktor koji kad uključiš belorus (ako se dobro sećam) kad ubaciš u rikverc on ide napred i bukvalno mili kao puž, imali smo u firmi jednog sa tim reduktorom i korišćen je za kopanje rova za pipu baš zbog te spore brzine, ako grešim nek me neko ispravi, mislim da je taj belorus još u firmi i u funkciji.

Da potvrdim saletov post slikom tog reduktora.

2qisj29.jpg


A pužev korak može i ovako.

29epwtc.jpg
 
Evo jedne korisne informacije 8 februara ce se odrzati licitacija u Z.Z.Jedinstvo u Odzacima,izmedju ostalog na prodaju su i 2 kom Belarusa,jedan je 82 prva serija crno crvenih a drugi je 552
 
Zasto Pirocanac kupuje frizider sa rupom na vratima?...
Da vidi da li se ugasila sijalica.

Zasto Zivislav busi rupu na poklopcu filtera za ulje?...
Da vidi dali se okrece centrifuga.

Jel neko moze da mi kaze kako da proverim jel mi se okrece centrifuga u uljnom filteru na mom rusu?
Resim danas da ocistim uljni filter, otvorim sve kad ono unutra centimetar tropa svud u krug.
Ocistim sve po PS-u, operem u nafti, ocistim one "strcaljke" za ulje, obrisem, spakujem, pritegnem, upalim traktor, pritisak ulja - normalan, ugasim traktor - kad ono - tisina.
Sasvim sam siguran da se juce cuo kad se ugasi traktor.
Jel moguce da je onaj spoljni poklopac negde nalegao na centrifugu pa se ne okrece, jer ne stoji bas ravno u odnosu na donji deo kucista (doduse mozda je tako bilo i pre skidanja, nisam se setio da pogledam)?
Nigde ne vlazi ulje, lepo sam, malim srafcigerom, ocistio leziste poklopca ali mu je jedna strana (do prednjeg srafa) za oko milimetar i po vislja.
A mozda se i okrece, samo se ne cuje jer je ociscena (a samim tim i za kilo laksa) pa ima manji zalet i brze stane?

Ili da ja ipak busim rupu?
:sta:
 
Skini spoljni poklopac i za trenutak upali traktor... Nista nece da mu fali... :ppozdrav:
Ma okrece se on lako rukom kad je skinut poklopac, mene brine da nije poklopac nalegao na centrifugu, a i ne kupa mi se u ulju, dovoljno sam se namazao dok sam cistio ono djubre.

Kada gasis traktor stani sa desne strane tu do filtera i kada se ugasi mora da se cuje na par sekundi kako se centrifuga okrece
Nista se, apsolutno, ne cuje. Stojim kod filtera, ugasim traktor, stavim uvo na filter, i nista. Cak se ni vibracije nikakve ne osecaju.
Sta moze da mu fali ako se ne okrece a pritisak ulja je normalan?
 
Nemoguce da poklopac naleze na fentrifugu!!! Nije to toliko blizu.. A kazi mi jer si ocistio one dizne???? Ako nisi njih ocistio nema sta da pokrece centrifugu...
 
Nemoguce da poklopac naleze na fentrifugu!!! Nije to toliko blizu.. A kazi mi jer si ocistio one dizne???? Ako nisi njih ocistio nema sta da pokrece centrifugu...
Ma ocistio sam, imam i zetora takvim filterom tako da imam iskustva. I meni se cini da to nebi trebalo da moze da kaci, ali samo to mi je palo na pamet.

I ja kada sam prao centrifugu nije se cula prvih par dana,posle je normalno zujala.
E ovako nesto sam se nadao da cujem, sad mi je lakse :cool:
 
Ma siguran sam da nemoze da kaci jer je dosta izmedju tog poklopca i centrifuge.. Rus je to ipak ima tolerancije... :osmeh:
 
Nazad
Vrh