MTZ Belarus

Posle sredjivanja i farbanja tesko da se moze reci kako je pre toga izgledao... Svaki moze dase sredi da izgleda vrh.. Ali su retki koji su se odrzali tako dobri u prvoj boji...
 
Jbg kad rade za sve moguce uslove traktor i sto je najvaznije drze se ciste mehanike sto mnogi jos zahtevaju ,i pristupacni su za druga trzista nama su jos skupi posto nam je standard takav kakav je a za druge je to malo drugacije.

- - - - - - - - - -

Gledo sam u extremnim hladnocama kad imaju benzinske motorice umesto alnasera i pomocu njih ih pale ,neznam dali bi neki moderniji krs upalio kakvi eger ventili vario tns i te zavrzlame hahahahah.
 
Frenki rus je to.tesko ce biti suv.Gazda mi je rekao da mu je otisla ona gumica na cauri dizne ja je zamenio i sipao lepo antifriz kad ono propisale jos dve.Sredicu i to vremenom.
Hvala Dukej izvoli na :ppozdrav:
North army ja sam te zvao da se vidimo ali si bio na faxu ako se secas.A sto mi legle one domace sremske kobaje.Ko budali samar:haha:
PKB godiste 81 a placeno 3750e plus slep sluzba 400e.
E ovako spojio sam moji dva pluga u jedan i probao nesto malo da orem.Kod mene nije tako teska zemlja ali orem bukvalno na ler gasu.Traktor je bas onakav kakvog ga je gazda opisao.Svaka cast na iskrenosti.Menjac je remontovan pre 2god ako se dobro secam.prosle godine uradjenena generalna motora.Ne trosi ulje,vodu malo vlazi na te caure ali i to ce mo srediti.Dosad sam udarao glavu jedno deset puta u kabinu.Cim sam izgulio ruku na zastitni plek ispod volana pokrivio sam rucicu menjaca i sad mnogo lakse menjam brzine.Posto nisam mogao lepo da ulazim u kabinu zbog malog stepenista i to sam prepravio.Kad sam se vracao sa oranja pukla mi cev za hidrauliku i otislo 15 l ulja.naprevljeno novo crevo.Smaklo mi se crevo za gorivo sa ac pumpe i izaslo 5 l goriva.Zbog malo losijih prednjih farova ubacio sam maglenke.Eto sve su to neke sitnice koje su me mucile ali,sve cu ja to doterati u red.A,da, stavio sam nalepnice.Nije red da ga vozim onako No name!:osmeh:Evo jedna slika od danas.Da smo znali da ce mo se sliakati okupali bi smo se:haha:
18012014812.jpg
 
Tegove ie gazda davao u traktor.
@Cveja ne secam se da si me zvao, da sam znao da dolazis dogovorili bismo se lako.

- - - - - - - - - -

Cvejo kakav si akumulator dobio?

- - - - - - - - - -

Cvejo kakav si akumulator dobio?
 
Ciro njegovi tegovi nego stojali po dvoristu posto cim je traktor kupljen ubrzo su skinuti i nisu vracani..Nort ja sam hteo da te iznenadim ali posle vodeo sam da si u guzvi.Ima vremena.Akumulator onaj njegov 110 120a?? mada ne voli zimu.Pozz Dragoslava.:ppozdrav:
 
  • Like
Reagovanja: PKB
Znaci jos uvek radi jer je bio malo losiji kad sam isao da slikam traktor ali je iz prve upalio. U ponedeljak cu se videti sa Dragoslavom ja mislim.
 
Kad ores ceo dan sa nesto poput rakovice posle ti je sve sunce u sta god sednes,govorim iz iskustva.... :haha:
 
Orao sam bez tocka pa mi ruka non stop bila na rucici kao na kombaju.Snage ima na pretek a ako ces iskreno nemam nijedan traktor sa kabinom tako da ovo mi je extra.
 
Cvejo najlepse je kad ides da ores po mrazu sa Rakovicom bez kabine a??? :osmeh: Kakva takva kabina je zlato bar za mene,meni ni ova njegova uska kabina ne bi smetala jer da budem iskren ni ja nisam neki veliki covek 180cm visok... :osmeh:
 
Orao sam bez tocka pa mi ruka non stop bila na rucici kao na kombaju.Snage ima na pretek a ako ces iskreno nemam nijedan traktor sa kabinom tako da ovo mi je extra.
Ako jos koji put ores bez tocka, probaj da pustis plug da zabrazdi na koju dubinu zelis orati pa gurni drugu polugu gore i sa tim fiksiras dubinu, ako fiksir ne pusta, drzace plug na toj dubin do drugog kraja njive
 
Nazad
Vrh